arion czy brit?

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia kotów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Awatar użytkownika
kartofik

25 stycznia 2007, 13:33

pytanie jak w temacie:która karma lepsza?chodzi zarówno o karme dla kociąt jak i dla kotów dorosłych.
Bartik

25 stycznia 2007, 20:07

Ani jedna ani druga nie jest dobra. W tej samej cenie mniej wiecej jest Acana a o niebo lepsza :wink:
Awatar użytkownika
kartofik

26 stycznia 2007, 14:53

tego sie właśnie spodziewałam...Nie pytam czy acana jest dobra tylko która spośród brita i ariona jest lepsza.
Niezalogowana Śliwka

27 stycznia 2007, 08:54

No więc ja odpowiem na pytanie pytaniem.
Dlaczego niechcesz dopłacić kilku złotych do lepszej karmy?
Jeśli chodzi o Brit, to mój Tofik nie jadł tej karmy, a po Arionie robił duże śmierdzące kupy.
Bartik

27 stycznia 2007, 09:56

Skoro wiesz jaka bedzie odpowiedz tzn. chyba zdajesz sobie z sprawe z jakosci tych karm...Po co wiec zadawac takie pytania, ktore znasz odpowiedz. Jak wybierac to miedzy naprawde lepsza a gorsza karma. Z moich doswiadczen Arion jest fatalny, Brit moze troche lepszy...W 100% zgadzam sie ze Sliwka:-)
Pozdrawiam
DamaKier
Kontakt:

28 stycznia 2007, 00:15

Hmm, wyboru wielkiego nie ma a i karmy się jakoś znacząco od siebie nie różnią. Ja bym chyba wybrała Brita
Liwia

16 lutego 2007, 18:26

Brit. Zdecydowanie.
Zawiera wiecej miecha niz RC, ppp, hills z jagniecina itp "z wyzszej polki" (porownuje z britem light), jest latwiej strawny i lepiej przyswajalny, doskonale sluzy kotom z tendencja do SUK (krysztaly pojawialy sie u wszystkich moich kotow po: acanie, biomillu, hillsie z kurczakiem, mastery, nutrze platinum). Jedyna wada - male chrupki. Dla mnie jest kompromisem miedzy doskonala cena (165 zl za 20 kilo) a jakoscia. Sluzy doskonale moim 5 kotom (w tym jeden po panleukopenii, jeden z chora trzustka wiec delikatne bardzo). I zdecydowanie bardziej wierze w przepisy sanitarne europejskie, normy europejskie zwiazane z miesem (warto doczytac co za oceanem przyjmuje sie za mieso :roll: ).
Ariona kiedys probowalismy, to pierwsza sucha karma ktora moje koty zechcialy jesc ale rewelacja to to nie jest.
carmella
Kontakt:

19 lutego 2007, 18:45

BRIT

wcale nie jest taki zły!!! tylko, ze moim paskudom nie smakuje. Dziczki się zajadały :)
ODPOWIEDZ
  • Informacje