zamiast zwyklego kurzego zoltka, lepiej podac zoltko z jaja przepiorczego, jest mniejsze ale za to bomba witaminowa, swietnie dziala na futerko i ogolna kondycje.
ja podaje moim kociastym: 2 domowym i 5 miesiecznej kotce Maine Coon raz w tygodniu surowe dobrze oddzielone od bialka, zajadaja sie tym o wiele bardziej niz zoltkiem kurzym, koszt tez nie jest az taki duzy, pakiet jak sie nie myle 16 jajeczek kosztuje ok 4 zl.
dieta mojego kota
- Kot Maciuś :)
przepiórcze mówisz ok!
Z tymże ja mam jednego kotka a zatem jedno opakowanie teoretycznie by starczało na 16 tygodni... a tyle jajek trzymać nie można prawda?
Z tymże ja mam jednego kotka a zatem jedno opakowanie teoretycznie by starczało na 16 tygodni... a tyle jajek trzymać nie można prawda?
mozna trzymac dlugo, wazne ze w lodowce, z reszta jajka psuja sie przede wszystkim gdy jest bardzo wysoka temperatura np latem, a tak jesli beda w lodowce to nic im nie bedzie, ja skonczylam wlasnie opakowanie 16 jajeczkowe, dzisiaj dalam ostatnie 3 jajeczka i byly ok, a polowe czasu u nas w domu przelezaly w szafce bo w lodowce nie bylo miejsca
sproboj moje kociaste dalyby sie pociac za 1 przepiorcze zoltko
sproboj moje kociaste dalyby sie pociac za 1 przepiorcze zoltko
ja podaje za rada hodowcow ktorzy maja doswiadczenie, w zoltku jaja przepiorczego jest tak wielka ilosc skladnikow odzywczych i witamin ze raczej podaje sie 1 zoltko, nadmiar witamin jest tak samo szkodliwy jak ich niedobor, ja osobiscie nie podawalaby dwóch w tygodniu, ale to jest tylko moja opinia, eksperymentowac kazdy moze wedlug wlasnego uznania. Tym bardziej nie robilabym tego jesli kociasty dostaje inne witaminki czy to w postaci pasty czy pastylek oraz dobrej jakosci karme sucha gdzie i tak jest duzo witamin i mineralow.
- Kot Maciuś :)
wiecie może to i lepsze... bo przynajmniej wodniste i może to wypije....
Kupiłam mu w krakvecie tableteczki specjalne na skórę i w ogóle... i nie chce ich jesć:(
Spróbuje tych jajeczek zatem i najwyżej zrobię sobie jajeczniczkę
Kupiłam mu w krakvecie tableteczki specjalne na skórę i w ogóle... i nie chce ich jesć:(
Spróbuje tych jajeczek zatem i najwyżej zrobię sobie jajeczniczkę
-
- Informacje
-