GIMPET mleko

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia kotów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Gość

15 sierpnia 2007, 21:58

Witam.
Czy takie mleko GIMPET Drinking Milk można podawać kotkowi 3 miesięcznemu? Jest karmiony tylko suchym Royalem dla kociąt do 4 miesiąca.

Pozdrawiam
ATA

15 sierpnia 2007, 23:38

Właściwie można, chociaż podobno Whiskas (mleko oczywiście) jest lepszy jakościowo. Jest też Klara - dobre a tanie. Oprócz tego kocio musi mieć obowiązkowo miseczkę z wodą. A przy jakichkolwiek problemach z biegunką, natychmiast trzeba mleko odstawić - ma obniżony poziom laktozy, ale mimo wszystko ją zawiera i może wywołać objawy nietolerancji :wink: .
Gość

16 sierpnia 2007, 11:39

Tak, wodę ma cały czas. Myślę też nad wprowadzeniem puszek ale boję się ze wówczas kociak może zrezygnować z suchego jedzenia. myślałam że Whiskasa całe jedzenie nie nadaje się dla kotów mleko również, więc nie brałam go w ogóle pod uwagę.

Pozdrawiam
ATA

16 sierpnia 2007, 12:10

Nie, nie jest tak źle - mleko jest przyzwoite i bardzo porządne są te wszystkie przysmaki Whiskasa w pudełeczkach w kształcie kociej główki. Ja stosuję odkłaczacz anti-Hairball, są też Dentabit do czyszczenia zębów, Kitbits, Temptations. Nie jest to właściwie karma, stosuje się te dodatki w maleńkich ilościach ale i tak są dość drogie - ok. 5zł za 60g. Karmy tej firmy zdecydowanie nie polecam. Co do mleka to widziałam gdzieś test wszystkich kocich mleczek, gdzie oceniano min. barwę, zapach, skład, atrakcyjność dla kota i cenę. No i Whiskas wypadł zdecydowanie najlepiej. Teraz musisz jeszcze spytać o zdanie kotka - może jemu będzie odpowiadać zupełnie inna firma :wink:
Awatar użytkownika
Śliwka
Kontakt:

17 sierpnia 2007, 22:04

No i Whiskas wypadł zdecydowanie najlepiej.
O ile mi wiadomo to mleko Klara miała 1 punkt mniej od Whiskasa za opakowanie, a jej skład był najlepszy, więc wydaje mi się, że lepiej jest zainwestować w Klarę.
Mleko Klara od jakiegoś czasu kupuję mojemu kotu, który nie toleruje ilości laktozy w krowim mleku, u Tofika nie występują biegunki, mleko bardzo mu smakuje :D
ODPOWIEDZ
  • Informacje