Jednak co do zywienia kota i wyboru karmy zaufam weterynarzowi i wlasnemu zdrowemu rozsadkowi
![Smile :)](./../images/smilies/icon_smile.gif)
Sadze ze z kotami jest podobnie jak z ludzmi - dziecku nie podaje sie tego samego pozywienia co doroslemu, dlatego tez rozne firmy stworzyly karmy dla roznego stadium wiekowego kota.
W wymienionych przez Ciebie karmach roznica zawartosci bialka nie jest az tak razaco duza w porownaniu do Hill's czy innych karm, ktore wymienilam, za to tluszczu ogromna
![Shocked :shock:](./../images/smilies/icon_eek.gif)
dla kastrata, ktory po takim zabiegu ma sklonnosci do tycia to zdecydowanie odpadaja. Co do zboz w karmiach - to i to sie kotu przyda do prawidlowego trawienia. Jednak kazdy karmi wedle swojego uznania
Co do ochrony ukladu moczowego, jak dotad na karmie dla kastratow nie mam z kotami problemow, wiadomo ze kamienie i schodzenia nerek nie powstaja sie z dnia na dzien....pozyjemy - zobaczymy.
Co do Acany tez mam takie zdanie, na roznych forach oraz w opisach produktow w sklepach internetowych naczytalam sie negatywnych opinii ze koty tego nie jedza, ale mimo to postanowilam sie nie zrazac i kupilam na szczescie male opakowanie, bo moje kociaste tez tego nie chca jesc....widac cos jest na rzeczy.
Tak wiec dziekuje wszystkim za pomoc
![Smile :)](./../images/smilies/icon_smile.gif)
zostane przy sprawdzonych firmach jak: Hill's, Royal Canin, Iams i Eukanuba
Pozdrawiam