Witam!
Czytałam opisy ubu karm.
Zastanawia mnie, czy oprócz "dbania o zęby" HILL'S PD Feline t/d ma również inne właściwości, jak np. zapobieganie tworzeniu się kamieni moczowych, jak jest w opisie HILL'S SP Feline Adult Oral Care Chicken.
Nie jest też podana zawartość mięsa w przypadku pierwszej z karm...
Słyszałam też, że karmy lecznicze mogą ranić dziąsła. Czy to możliwe?
Bardzo proszę o opowiedź.
Pozdrawiam!
HILL'S PD Feline t/d a HILL'S SP Feline Adult Oral Care
ja podawalam obu kotkom HILL'S SP Feline Adult Oral Care Chicken i niestaty obie mialy podraznione dziasla-a Kicia do tego stopnia, ze miala czerwone i opuchniete i musiala dostawac antybiotyk
odstawilam karme na ok. miesiac i potem do niej wrocilam, dawalam po kilka chrupek a pozniej juz normalnie do miski i nie bylo zadnych problemow-chyba dziasla musialy sie przyzwyczaic?? chrupki sa bardzo duze i ostre po przegryzieniu
odstawilam karme na ok. miesiac i potem do niej wrocilam, dawalam po kilka chrupek a pozniej juz normalnie do miski i nie bylo zadnych problemow-chyba dziasla musialy sie przyzwyczaic?? chrupki sa bardzo duze i ostre po przegryzieniu
Większość karm dobrych gatunkowow (a Hill's z pewnością do takich należy) ma funkcję która zapobiega tworzeniu się kamieni moczowych. W opisie Hill'sa t/d tego nie uwzględnili, bo to jest głównie karma dbajaca o zęby.
Co do ranienia dziąseł to takie przypadki zdarzają się sporadycznie, jak czytałas u Diany przytrafiła się taka sytuacja i to jest jedyna o jakiej słyszałam. Moje koty jadły karmy Oral i wiele innych kotów na tych i iinnych forach chrupało te karmy, bo Orale są smakowite dla wielu mruczków. Przypadek kotów Diany jest jedyny jaki znam jeśli chodzi o ranienie dziąseł. Po prostu wypróbuj u kota, mysle, ze nie powinno stac się nic złego bo to wyjątkowe sytuacje.
Pozdrawiam
Ania i koty
Co do ranienia dziąseł to takie przypadki zdarzają się sporadycznie, jak czytałas u Diany przytrafiła się taka sytuacja i to jest jedyna o jakiej słyszałam. Moje koty jadły karmy Oral i wiele innych kotów na tych i iinnych forach chrupało te karmy, bo Orale są smakowite dla wielu mruczków. Przypadek kotów Diany jest jedyny jaki znam jeśli chodzi o ranienie dziąseł. Po prostu wypróbuj u kota, mysle, ze nie powinno stac się nic złego bo to wyjątkowe sytuacje.
Pozdrawiam
Ania i koty
zgadza sie-a w dodatku moje wcale tej karmy z checia nie jadly-wiec wyglada na to, ze sa wyjatkowe
Po tym wszystkim, czego się o nich oczytałam na jednym i drugim forum to nie śmiem wątpić, ze są wyjątkowe
Pozdrawiam
Ania i koty
Pozdrawiam
Ania i koty
jak kazda kocia duszyczka-moje sa tylko zakrecone jak ich kocia-mamaDamaKier pisze:Po tym wszystkim, czego się o nich oczytałam na jednym i drugim forum to nie śmiem wątpić, ze są wyjątkowe
W to że kocia mama zakręcona tym bardziej nie wątpię
Pozdrawiam
Ania i koty
Pozdrawiam
Ania i koty
i wszystko jasneDamaKier pisze:W to że kocia mama zakręcona tym bardziej nie wątpię
-
- Informacje
-