ile suchej karmy?

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia kotów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Awatar użytkownika
koralik_

15 maja 2007, 14:11

podaje mu PPP kitten...
ale teraz konczy opakowanie i zamowilam mu biomilla ::) Moj Leoś nie jest wielkim zarlokiem opakowanie 7,5 kg starczylo mi na pol roku... zreszta jak jest glodny to robi sie strasznie nieznosny... wie gdzie trzymam jedzonko dla niego i probuje je sam wydostac :)) zreszta nie umiem mu odmowic, bo jak ma pusta miske,a chce mu sie jeść to przychodzi do mnie i prosi....
whawa

14 lipca 2007, 11:01

moja kotka dostała miarkę do karmy od pani weterynarz, u której kupwałam przy okazji wizyty karmę RC dla kociąt. ma na miarce pozaznaczane wszystkie dostępne rodzaje karm RC z przedziałem wiekowym i ilością gramów. miarka jest bardzo przydatna. ;)
Gość

23 lipca 2007, 21:56

Mam pytanie odnosnie Hillsa dla kotów dorosłych, np. Adult Chicken.
Ile gram dziennie takiej karmy powinnam podawać 7-kilogramowemu kotu ?
:)
ATA

23 lipca 2007, 22:20

Trudno powiedzieć. Odszukałam tą karmę w Necie i tam tabelka dawkowania kończy się na 6 kg kota :lol: (65-90 g). Dla 7-kilogramowego to pewnie ok. 110 g, przy czym ja bym obserwowała futrzaka - jeśli będzie się niepokojąco zaokrąglał to zredukowałabym do 100 a jeśli za bardzo wysmukleje to można dawać więcej. Tak mi się wydaje :wink:
Iza-Erin
Kontakt:

27 lipca 2007, 08:24

A moje kicie mają zawsze trochę chrupek w miseczce - na wypadek gdybym musiała później wrócić do domu. I jeśli są głodne to sobie pochrupują :D
ODPOWIEDZ
  • Informacje