jak czesto mozna zmieniac karmy??

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia kotów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Awatar użytkownika
diana
Kontakt:

11 kwietnia 2006, 20:16

od ok miesiaca karmie koty RC indoor 27, zostalo mi jeszcze tej karmy ok kg wiec mozliwe, ze skonczy sie do konca kwietnia-chcialabym jednak podac inny smak tej firmy-czy moge zmienic bez problemu czy karmic jeszcze przez kilka miesiecy??
DamaKier
Kontakt:

11 kwietnia 2006, 21:58

Karmy można zmieniać, ale nie zbyt często. Uwazam, ze możesz zmienić na inny smak, jednak nie stosuj innego pokarmu co miesiąc. Zmiany smaków czy marek karmy są czasem przydatne, bo mogą uzupełnić ewentualne niedobory- ale niekonieczne. Moje koty moga z powodzeniem jeść przez długi czas tą samą karmę i nie są nią znudzone
Awatar użytkownika
diana
Kontakt:

11 kwietnia 2006, 22:54

nie chce co miesiac zmieniac karmy ani tym bardziej firmy, bo wiem, ze to na zdrowie nie wychodzi :roll: przymierzam sie do kupienia 5 kg indoora 27 ale zastanawiam sie tez nad
BEAUTY & FIT 37
albo
INTENSE HAIRBALL 34
albo
SILHOUETTE 37
albo
FIT 32
i nie wiem co wybrac?? czy moze jeszcze poczekac i potrzymac je na indorze?? sa jeszcze nie kastrowane i nie wychodzace, a te karmy sa wlasnie dla takich domowych piecuchow :twisted:
aha-nie ma zadnego problemu z przestawieniem na inne smaki czy firmy-sucha karme zawsze lubily i tez nie zauwazylam, zeby im sie jakas znudzila :D
dzikei za rady :lol:
carmella
Kontakt:

12 kwietnia 2006, 08:13

a ja co zamowienie kupuje co innego.
moje koty rzucaja sie na nowa karme, a potem z czasem nudza się.
ATA

12 kwietnia 2006, 18:23

Ja generalnie kupuję karmę jednej firmy czyli RC- wcześniej była typu Kitten teraz jest dla kastratów. Mojemu kotu właściwie jedzenie nigdy się nie nudzi, ale kiedy widzę że zaczyna lekko kręcić nosem dodaję do RC odrobinę Hill'sa Kitten z tuńczykiem, dosłownie parę granulek. I kot od nowa łapczywie rzuca się na jedzenie. Na początku często zmieniałam karmę (nie mogłam się zdecydować) i zauważyłam, że kot szybko się nudził tak, jakby wiedział że może dostać coś nowego. Teraz też kupuję opakowania po 1,5 kg bo nigdy nie wiadomo co ten mój futrzak wymyśli. A korci mnie żeby kupić Biomill - podobno całkiem niezły :wink: .
Awatar użytkownika
diana
Kontakt:

18 kwietnia 2006, 21:49

tez wlasnie mam ochote zmieniac, ale moje na szczescie nie wybrzydzaja :lol:
kupuje sucha w opakowaniach po 1,5 i po 2 kg, ale teraz mam zamiar kupic acane 8 kg-oczywiscie za jakis miesiac lub dwa-jak zjedza RC :D
DamaKier
Kontakt:

18 kwietnia 2006, 22:17

Ja jak się skończy RC outdoor dla mojego doroślaczka planuję wypróbować na nim Nutrę Nuggets Platinum Edition. Fajna cena, dobry skład- nie mogę tego nie wypróbować :D
ODPOWIEDZ
  • Informacje