koci katar

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia kotów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Kasia

05 lipca 2005, 12:51

Moja 13-letnia kotka właśnie przechodzi koci katar. Choroba trwa już tydzień, objawy przechodzą lecz ciągle jeszcze często kicha i nie zachowuje się jeszcze tak jak dawniej. :( Weterynarz odstawił już antybiotyk, gorączka ustąpiła i twierdzi że to normalne i że będzie kichać jeszcze ok. tygodnia. Boję się, że może nie jest do końca wyleczona. Niestety nie była szczepiona i boję się że może za wcześnie przerwał leczenie. I mam jeszcze pytanie, kiedy ewentualnie mogę ją zaszczepić, żeby szczepionka nie zadziałała odwrotnie niz powinna? :?:
Darek
Lekarz weterynarii

06 lipca 2005, 11:13

Witam,

Bez zbadania kotka w lecznicy niestety nie da sie postawic diagnozy - prosze sluchac wskazan Pani lekarza poniewaz jest On osoba ktora badal kota i jest w stanie stwierdzic czy lek nalezy odstawic. Rekonwalescencja moze trwac do 2 tygodni, wiek 13 lat wiaze sie z powolnymi procesami regeneracyjnymi takze prawdopodobnie szczepienie nalezy wykonac nie wczesniej niz 2 tygodnie od odstawienia lekow, jednak o tym tez powienien zadecydowac Pani lekarz weterynarii...

Zycze ktoce powrotu do zdrowia :)
Pozdrawiam,
Darek Kobiałka
ODPOWIEDZ
  • Informacje