Mamy kolejny problem,jak przykładni rodzice,kupiliśmy wyprawkę naszemy kociakowi

A ja miałam zupełnie na odwrót. Pierwszego koteczka za wszelką cenę chciałam wielu rzeczy nauczyć i wprowadzić różna zakazy. Chyba bardziej z niewiedzy. Wtenczas jeszcze nie miałam dostępu do Internetu.ATA pisze:To prawda - tyle, że jak ktoś ma pierwszego, upragnionego kota to często popełnia błędy i pozwala mu na wszystko. Później albo się do jego wyskoków przyzwyczaja, albo próbuje dorosłego już kota wychować. Z różnym efektem - coś o tym wiem
Kropka, jakbyś tak była miła i na PW rzuciła mi kilka linków z jakimiś sklepami netowymi gdzie zdobyć takiego cudo można, to byłabym ci baaardzo wdzięcznakropka75 pisze:Są, są.DamaKier pisze:Koty drapią rogi ścian, a takiego drapaka chyba nie ma
Pozdrawiam
Ania i kotyI to całkiem fajne.
Wszystko się zgadza, jest tylko jedna mała kwestia - nauczył się, bo chciał.Anonymous pisze:Nie zgodzę się z tym , ze koty śpią tam gdzie chcą.
Mojego kota udało mi się całkiem szybko nauczyć że do łóżka zbliżać się nie wolno. Tak samo został nauczony, że drapie się tylko w określonym miejscu, że po stole się nie chodzi itp.Tylko trochę wytrwałości w nauce i osiągnie się efekt.
MOja kotka zrobiła sieczkę z nowej, skórzanej kanapy w ciągu dwóch miesięcy od przeprowadzki. A cudownym lekiem okazał się być - drugi kot.Ulla pisze:Mam niestety ten sam problem![]()
Kupiłam mojej Perełce 2 super drapaki - 1 stojący, bo drapała moją nową skórzaną kanapęi leżący, bo z taką pasją znąca się na moim puchatym dywaniku w sypialni, że tylko nitki fruwają.
![]()
I co? - efekt jest taki, że na drapaki nawet nie spojrzy (posypywałam je nawet kocimiętką)![]()
i nadal atakuje kanapę, fotel i dywanik
![]()
Drapaków nie tknęła ani raz pazurkiem!![]()
Więc jeśli ktoś w jakiś cudowny sposób przyuczył swojego kotka do korzystania z drapaka - będę bardzo wdzięczna za wszelkie rady!
Byłam tak miła i wrzuciłam.DamaKier pisze:Kropka, jakbyś tak była miła i na PW rzuciła mi kilka linków z jakimiś sklepami netowymi gdzie zdobyć takiego cudo można, to byłabym ci baaardzo wdzięcznakropka75 pisze:Są, są.DamaKier pisze:Koty drapią rogi ścian, a takiego drapaka chyba nie ma
Pozdrawiam
Ania i kotyI to całkiem fajne.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 13 gości