Kot nie gryzie suchej karmy...
Nareszcie udało mi się nakłonić kota do jedzenia "kociej" suchej karmy (oczywiście wymiennie z surowym mięsem i pokarmem z puszki). Długo eksperymentowałam no i się udało. Czytałam, że taki pokarm pomaga zapobiegać powstawaniu kamienia na zębach. A co jeśli mój kotek ani jednego kawałeczka nie gryzie??Wszystko połyka bez gryzienia!!!Przecież tym sposobem nic nie oczyści!!!Muszę przyznać, że już zauważyłam niewielki osad na zębach. Wiem, że osad można usunąć u weterynarza, ale mam pytanie:czy są jakieś inne sposoby zapobiegania powstawaniu kamienia na zębach u kota??
często zdarza się, że kot nie gryzie chrupek - jezeli sa małe.
Fajnie, ze udało Ci się nakłonić kota do suchego, zmniejszaj mu stopniowo mokre. Tzn mokre i mieso tak, ale niekoniecznie wymieszane z suchym.
Jezeli dalej by nie gryzł mozesz dokupywac chrupki typu oral care - one sa większe, więc kot siłą rzeczy musi je pogryźć.
Fajnie, ze udało Ci się nakłonić kota do suchego, zmniejszaj mu stopniowo mokre. Tzn mokre i mieso tak, ale niekoniecznie wymieszane z suchym.
Jezeli dalej by nie gryzł mozesz dokupywac chrupki typu oral care - one sa większe, więc kot siłą rzeczy musi je pogryźć.
Ostatnio zmieniony 22 marca 2006, 11:38 przez carmella, łącznie zmieniany 1 raz.
Polecam wyżej wymieniony RC Oral Care- chrupki sa duże więc kot wszysściutko musi pogryżć
-
- Informacje
-