kot nie robi kupki od dwóch dni
a dziś jest troche mało ozywiony, rozumiem, że ma to jakiś związek, o czym to może świadczyc?Jakimi metodami sprawdzic u kota czy nie ma klopotow z ukladem trawiennym, tym bardziej ze do tej pory mial luzne kupki, w tym dwa razyz ałatwił się z krwią, ale wczorajsza wizyta i przedwczorajsza wizyta pokazała, że nie ta karma co trzeba, czy rzeczywiscie poprzestac na tym? moze to cos powazniejszego?
musisz troszeczkę składniej zadawać pytania bo trzeba się domyślać o co Ci chodzi w pytaniu. Obstrukcje wykryje w badaniu każdy lekarz, inne badania są bardziej złożone od badań krwi, usg, rtg, rtg kontrastowe, gastroskopie itp. Te metody służą do wykrycia kłopotów z samym przewodem pokarmowym.
Moja kotka nie robi kupki od 2 dni( ostatnia w sobotę rano). Poza tym pije, je i zachowuje sie normalnie. W sobotę zmienilismy jej kuwete na większą, w nd bylo u nas małe dziecko( w odwiedzinach, na co dzień dzieci nie ma). Kicia ma tendencję do zapalen wątroby ,( choć wtedy nie je i jest osowiala), ale jest na suchej karmie wetrynaryjnej hepatic+ dostaje 1/4 puszki "dolina noteci"2x dziennie ( to ostatnie wstrzymane od soboty wieczór). Czy mogę jej jakoś pomóc czy biegiem do weta?
pokarz kota lekarzowi.
-
Miałam ten sam przypadek, zmieniłam karmę z marketu na coś porządniejszego. Budżet musiałam zwiększyć ale cóz. Zdrowie kota jest jedną z ważniejszych rzeczy dla mnie. Polecam , mają tam naturalne karmy, bez zbóż, hipoalergiczne i moja Milunia nie ma juz takich problemów
-
- Informacje
-