Mały kot-mało je
-
Dziś zaadaptowałem kota opd jednej pani.Nazywa nie Dot.I mam pytanie bo kupiłek im karmę Royal Canin dla małych kotów (babyjunir czy jakos tak) Banzaj wcina aż miło a Dot nick tylko jak mu się nasmaruję usta mlekiem to zlizuje.Czy to jakaś choroba i trzeba iść z tym do weterynarza?
- Kasia i Maniuś
Bardzo możliwe, że kociak był karmiony inną karmą i ta jest dla niego całkiem nowa. Jeśli masz np. możliwość dowiedzieć się co kociak jadł i stopniowo wprowadzać mu zmiany.
A ile kociak ma??
A ile kociak ma??
-
2 miesiące i ta pani mmu dawała konserwy ale on 1 pierwszy dzien w nowym domu więc sie moze potem przyzwyczaji.
-
Łatwo ci mówić jak ja mu wpycham do gęby on odsuwa ;]Jeszcze nawet nie spróbował a juz wybradza ;]
-
To niech się wypowie ja bardzo proisze bo niechcę zeby mi zdechł z głodu
- Kasia i Maniuś
Spróbuj może zrobić taką błyskawiczną kaszkę na mleku lub na śmietance 12%. Wiem o tej porze trochę późno na te składniki. Albo może namocz suche jedzenie.
-
Powedzmy że mojemu psu ktory mi uciekl dawalismy moczoną karmę i jadł aż miło.Może też spróbuję ale muszę Dota najpierw znalezc bo gdzies w domu sie schowal
-
Powinno pomóc narazie śpią namoczyłem karmę i powinno pomóc.Ale dzisiaj pił Dot aż miło
- Kasia i Maniuś
Weź też pod uwagę, że musi się do Ciebie, jak i nowego miejsca przyzwyczaić.
Sam widzisz postępy już zaczyna pić. Wszystko będzie dobrze trzymamy z Maniusiem pazurki
Sam widzisz postępy już zaczyna pić. Wszystko będzie dobrze trzymamy z Maniusiem pazurki
-
dzięki.Mam pytanie ale nie na temat.Ile razy dziennie zmienia się piasek lub żwir w kuwecie?
Nie zmienia się Piasek/żwirek leżą w kuwecie i codziennie (jak najczęściej, bo koty lubią mieć czysto ) łopatką usuwasz nieczystości. Warto dodatkowo co mniej-więcej dwa tygodnie wymyć dokładnie kuwetę, najlepiej wyparzyć wrzątkiem, bo chemikalia mogą być dla kota szkodliwe (a poza tym, często zostawiają odstraszający go zapach).
-
Dzięki za radę ale Dot ma biegunkę ;(
- Kasia i Maniuś
Jadł coś??
Może lepiej pojedź do weterynarza
Może lepiej pojedź do weterynarza
-
- Informacje
-