Odchudzanie kota

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia kotów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

sandra240591

14 grudnia 2015, 20:52

Witam,

mój kot również miał nadwagę. Weterynarz zalecił przede wszystkim zmniejszenie porcji dziennego jedzenia o 30%. Niby to dużo, ale jak podajemy zwierzakowi jedzenie o stałych porach w małych ilościach, to nie wydaje się być głodny. Jednym ze skutków nadwagi były zaparcia. Lekarz polecił dodawanie odrobiny oleju do jednego posiłku. Bardzo pomogło.
werronka

11 września 2023, 09:50

Mój kot był lekko ponad normę, gdy spytałam weterynarza co może być przyczyną od razu spytał czym go karmimy. Mówię że whiskas suchą i mokrą. Kazał odstawić tą karmę i inne tego typu. Powiedział, że to tak jakby żywić się tylko samymi fastfoodami z najniższej półki. Zmieniłam karmę suchą na Arcana mokrą na Shelma i kot nie dość że odżył to waga wróciła do normy.
Vet4u

28 września 2023, 12:04

werronka pisze:
11 września 2023, 09:50
Mój kot był lekko ponad normę, gdy spytałam weterynarza co może być przyczyną od razu spytał czym go karmimy. Mówię że whiskas suchą i mokrą. Kazał odstawić tą karmę i inne tego typu. Powiedział, że to tak jakby żywić się tylko samymi fastfoodami z najniższej półki. Zmieniłam karmę suchą na Arcana mokrą na Shelma i kot nie dość że odżył to waga wróciła do normy.
Witamy,
Pani lekarz weterynarii użył bardzo dobrego porównania!
Polecamy zapoznanie się z ofertą sklepu KrakVet.pl:
https://www.krakvet.pl/pol_m_Karma-dla- ... 6%5D=39760

Pozdrawiamy serdecznie,
Zespół Vet4u
ODPOWIEDZ
  • Informacje