Witam,
mój kot również miał nadwagę. Weterynarz zalecił przede wszystkim zmniejszenie porcji dziennego jedzenia o 30%. Niby to dużo, ale jak podajemy zwierzakowi jedzenie o stałych porach w małych ilościach, to nie wydaje się być głodny. Jednym ze skutków nadwagi były zaparcia. Lekarz polecił dodawanie odrobiny oleju do jednego posiłku. Bardzo pomogło.
Odchudzanie kota
Mój kot był lekko ponad normę, gdy spytałam weterynarza co może być przyczyną od razu spytał czym go karmimy. Mówię że whiskas suchą i mokrą. Kazał odstawić tą karmę i inne tego typu. Powiedział, że to tak jakby żywić się tylko samymi fastfoodami z najniższej półki. Zmieniłam karmę suchą na Arcana mokrą na Shelma i kot nie dość że odżył to waga wróciła do normy.
Witamy,werronka pisze: ↑11 września 2023, 09:50Mój kot był lekko ponad normę, gdy spytałam weterynarza co może być przyczyną od razu spytał czym go karmimy. Mówię że whiskas suchą i mokrą. Kazał odstawić tą karmę i inne tego typu. Powiedział, że to tak jakby żywić się tylko samymi fastfoodami z najniższej półki. Zmieniłam karmę suchą na Arcana mokrą na Shelma i kot nie dość że odżył to waga wróciła do normy.
Pani lekarz weterynarii użył bardzo dobrego porównania!
Polecamy zapoznanie się z ofertą sklepu KrakVet.pl:
https://www.krakvet.pl/pol_m_Karma-dla- ... 6%5D=39760
Pozdrawiamy serdecznie,
Zespół Vet4u
-
- Informacje
-