Od jakiegoś 2 tygodni zauwazyłam ze moj 8 letni kotek zacząl coraz więcej pić i sikać I SCHUDŁ Z PONAD 10 KG DO OBECNIE 7,6 tak więc udalismy się do weterynarza Pan doktor zlecił mu badanie krwi i badania wyszły :
LEUKOCYTY 8,2
ERYTROCYTY 8,651
HEMOGLOBINA 16,7
HEMATOKRYT 56,01
MCV 64,72
MCH 19,32
MCHC 29,82
PLYTKI KRWI 260
RDW-CV 16
GLUKOZA 324
MOCZNIK 57
KREATYNINA 1,13
AIAT 720
ASPAT 488
po tych zlych badaniach zlecił USG które wyszlo nastpepująco : watroba powiększona z b.licznymi ogniskami martwiczymi i neurodynami śledziona z ogniskami .../nie moge odczytać / lub ogniskami ropnymi. Bipsji lekarze nie zalecali . Kotek dostał zastrzyk i doustnie na 6 dni HEPA-MERZ oraz lekarz zalecił natychmiastową dietę watrobową ale niestety żadna z przychodni takiej obecnie nie ma i mają dopiero ją sprowadzić podobno ma być to HEPATIC SAPORD / chyba dobrze napisałam nazwę / a na przez te pare dni daję mu INTENSINAL FORMULA- EUKANUBY i miałam dawać odpowiednie ilości tej karmy, ale niestety kotek nie za bardzo chce to jeść i nie zjada tej dawki która powinien, a jeszcze lekarz podał mi dietę własnej roboty dla kotków chorych na wątrobę - zrobiłam ją ale niestety kotek tylko podszedł powąchał i odszedł .Na poniedziałek mam umówioną wizytę u lekarza i mamy zacząć podawać insulinę. Bardzo proszę napiszcie czy to wszystko co można zrobić przy tej chorobie czy też jest coś jeszcze co można dla niego zrobić a mój lekarz nie wie jeszcze o tym oraz czy taka dieta jest odpowiednia czy też może jest coś innego co mu pomoże bo jeśli jest to napewno ruszę ziemię i niebo i zdobęde to. Czekam na odpowiedz za którą serdecznie Państwu dziękuję
PROSZĘ O POMOC- BARDZO CHORY KOTEK JANEK
to zwierze ma tak złe parametry biochemiczne, że byłby odważnym ten kto bez badania tego zwierzęcia rozpisywał by się Pani na ten temat. Po wynikach mozna powiedziec, że zwierze jest w stanie ciężkim wymagałoby hospitalizacji i stałej dożylnej infuzji leków i płynów ( zależne od stanu zwierzęcia po jego zbadaniu), trzeba unormowac jak najszybciej parametry biochemiczne i nie dopuścic do pogarszania stanu ogólnego zwierzęcia. Niestety nie jast to przypadek na internet
-
- Informacje
-