Załóżmy, że interesuje mnie wyłącznie Royal.
Który rodzaj podawać nastepującym egzemplarzom kociego szczęścia:
- 16-miesięczna kotka, lada dzień będzie miała sterylkę, w zasadzie zdrowa, tyle że niejadek i lekko chudawa, czasem problem z wypróżnieniem lub czasem wymioty - na 99,9% spowodowane złym trawieniem sierści (lekarz ogląda kotkę regularnie, nic jej napewno nie dolega)
- 6-miesięczna smarkula, wżerająca wszystko, ale to absolutnie wszystko co spotka na swojej drodze i w każdej ilości, nie mająca ogolnie problemów nigdy i z niczym
Proszę o radę którą karma karmić moje kudłate dwie cholery.
Tytuł tematu niezwykle wymowny
Dla kotki, która ma 16 miesięcy polecałabym karmę albo Intense Hairball albo Beauty & Care (jesli jest wychodząca), ew. po sterlyce można przejśc na Young Female S/O Stones & Weight, ale ja zrobiłabym to tylko wtedy kiedy kotka nie miałaby problemów z kłakami, bo jesli będzie miała nadal to trzymac się karmy odkłaczającej. Do tego pasta odkłaczając, najlepiej Bezo-pet
Dla kotki, która ma 6 miesięcy oczywiście karma Kitten
Dla kotki, która ma 16 miesięcy polecałabym karmę albo Intense Hairball albo Beauty & Care (jesli jest wychodząca), ew. po sterlyce można przejśc na Young Female S/O Stones & Weight, ale ja zrobiłabym to tylko wtedy kiedy kotka nie miałaby problemów z kłakami, bo jesli będzie miała nadal to trzymac się karmy odkłaczającej. Do tego pasta odkłaczając, najlepiej Bezo-pet
Dla kotki, która ma 6 miesięcy oczywiście karma Kitten
Dziękuję za odpowiedź
Obydwie kicie sa niewychodzące, co najwyżej wieksza wychodzi na szafę
Bardzo mi pomogła Twoja odpowiedź. Kiedy zobaczyłam ile jest rodzajów tych karm, pomyślałam, ze koty mi z głodu pomrą zanim przez te opisy przebrnę i zdecyduję co dla nich najlepsze.
Czyli Intense Hairball i Kitten. A dla dużej dodatkowo pasta.
Czy ktos chciałby coś dodać, bo jutro muszę złożyć zamówienie...
Obydwie kicie sa niewychodzące, co najwyżej wieksza wychodzi na szafę
Bardzo mi pomogła Twoja odpowiedź. Kiedy zobaczyłam ile jest rodzajów tych karm, pomyślałam, ze koty mi z głodu pomrą zanim przez te opisy przebrnę i zdecyduję co dla nich najlepsze.
Czyli Intense Hairball i Kitten. A dla dużej dodatkowo pasta.
Czy ktos chciałby coś dodać, bo jutro muszę złożyć zamówienie...
Fifka, no wiesz swoje cudne koteczki nazywac cholerami
Myszeczko, ja mojego chuderlawego Iryska podtuczyłam Biomillem Selectivem. On nie lubi pasty wiec mu dosypuje co jakis czas Hill's Hairball Control.
Pola lubi jedynie paste Gimpeta Malt Soft (podaje jej te Extra).
Miałam ostatnio RC dla kastracików, kotkom nawet zasmakowalo - załapałam sie na promocje 400+400 gratis.
Myszeczko, ja mojego chuderlawego Iryska podtuczyłam Biomillem Selectivem. On nie lubi pasty wiec mu dosypuje co jakis czas Hill's Hairball Control.
Pola lubi jedynie paste Gimpeta Malt Soft (podaje jej te Extra).
Miałam ostatnio RC dla kastracików, kotkom nawet zasmakowalo - załapałam sie na promocje 400+400 gratis.
Tak, ja wiem, że na zdjęciach na blogu one są cudne... Ale spędź z nimi jedną noc... Przekonasz sie jakie są... hm... towarzyskie.
Zawsze służę pomocą
Uprzejmie informuję, że karma została dostarczona, nasypana do miseczek i kiedy poszłam odprawiać modły za powodzenie zmian i przystosowanie się kotów do niej bez jakichś ceregieli i innych dramatów... Zniknęła co do ostatniej kruszynki, a oblizywaniom się potem nie było końca
Także jeszcze raz dziękujemy za radę.
podpisano: fifka, Kicia, Mała i ich pełne brzuchole
Także jeszcze raz dziękujemy za radę.
podpisano: fifka, Kicia, Mała i ich pełne brzuchole
Cieszę się niezmiernie
donos nr 2:
obydwie rzucają się na karmę dla Małej, a dopiero jak burczy w brzuchu, miseczka pusta a pani coś się nie kwapi do nasypania znowu, dopiero wtedy raczą królewny skorzystać z karmy dla Dużej
skutek taki, że obydwie jedzą obydwie karmy
lekarz mówi, że Dużej nie zaszkodzi, bo chuda, Małej nie zaszkodzi, bo gruba, ale może jest jakiś prosty sposób na to, żeby każda jadła swoje ze swojej miseczki?
obydwie rzucają się na karmę dla Małej, a dopiero jak burczy w brzuchu, miseczka pusta a pani coś się nie kwapi do nasypania znowu, dopiero wtedy raczą królewny skorzystać z karmy dla Dużej
skutek taki, że obydwie jedzą obydwie karmy
lekarz mówi, że Dużej nie zaszkodzi, bo chuda, Małej nie zaszkodzi, bo gruba, ale może jest jakiś prosty sposób na to, żeby każda jadła swoje ze swojej miseczki?
ja mam do was tez pytanko kochani NO Z NIEBA MI SPADŁYŚCIE NA 4 ŁAPY KUDŁATE Awięc tak....szykuję sie powoli ale w szybkim pepie do kupna malego kociaka,moj poprzedni odszedł z powodu choroby wątroby,,niechce żeby los spotkal nowego kotka ,bo tragedia straszna....Kupowalam karmy ogolnodostępne,ale weszlam na forum PLANETA PERSJA i tak sie naczytalam że wszystko jest BE że normalnie nie wiem czy moge miec kota? bo co mam mu dac jeść?powiedzcie mi dordźcie.....jakie karmy dawać jak karmić od początku malucha ...BLAGAM WAS POMÓZCIE MI uświadomcie mnie troche///
Na początek kupujesz karmę kitten dobrej jakości (RC, Biomill, Hill's, Purina Pro Plan, Mastery, Acana itp.) i karmisz kociaczka do 12 miesiąca, można dodawać raz w tygodniu surowe żółtko jaja, jogurcik naturalny lub serek biały, mięsko, rybę ale niezbyt często (raz w tygodniu, góra 2 razy). Póżniej praktycznie to samo, tyle że przechodzisz na karmę dla kotków dorosłych odpowiednią dla twojego kotka. Mleczka krowiego raczej nie podajesz, dajesz albo wodę albo mleczko dla kotów. Ot, cała filozofia
jacie kręce..to mleko dla kotów jest?????? a czy mogę podawać maluszkowi kaszki takie dla dzieci i czy zalewać je wodą czy mleczkiem(czytałam ze mozna a nawet powinno sie karmic tym)
No nie wiem, dla kotków małych, które nie potrafią same jeśc pokarmu stałego są specjalne preparaty mlekozastępcze. Ty jedna nabywając kotka weźmiesz takiego, który będzie potrafił sam jeść, więc nie sądzę, zeby te mleczka były konieczne. Nie wiem, czy mają one odpowiedni skład dla kotów, ja bym nie ryzykowała. Z pokarmu dla małych dzieci możesz podawać Gerberki wymieszane z mięskiem.
A mleko dla kotów oczywiście jest, ja polecam "Klarę"- w rozsądnej cenie i ma bogaty skład.
A mleko dla kotów oczywiście jest, ja polecam "Klarę"- w rozsądnej cenie i ma bogaty skład.
O tak, ja Klarę też mogę polecic. Jest niedroga, a mój Tofik wypija ją z miseczki odrazu... Nawet sama kiedyś trochę spróbowałam Smakuje jak płatki ryżowe i ma taki "mączny" zapach...
Śliweczko bardzo Cię proszę o usunięcie z podpisu banera reklamowego. Jest on dla nas nieszkodliwy, ale zasada jest zasadą i upominaja mnie forumowicze mailowo , ze ją naruszasz.
-
- Informacje
-