Witam! Moje kociaki jedzą gotowane jedzonko, ale na wieczór dostają troszkę suchej karmy. Dotąd kupowałam karmę Animondy dla kociąt, ale coś ostatnio im się znudziła... Czy wiecie jakiej jakości jest karma Cat Chow w porównaniu do Animondy?
Pozdrawiam
Kasia
Purina Cat Chow czy ANIMONDA Rafine Cross?
Według mnie Cat Chow jest kiepskiej jakości, niewiele tylko lepszej od Whiskasa. Zdecydowanie nie polecam, zwłaszcza dla rosnącego i bardzo wymagającego malucha. Ja kupiłabym raczej Acanę - jest trochę droższa, ale i tak to nie jedyne jedzonko Twojego kotka więc nie powinno Ci zrujnować budżetu Jeszcze lepsza jest PPP Kitten ale różnica w cenie w stosunku do Animondy jest już znaczniejsza
A Animonda jest ok? To znaczy mam nadzieję, że nie zrujnowałam nią zdrowia kotom... W sumie jeśli jest ok, to może przy niej zostanę, bo jak dodam do niej np. jogurtu to jedzą z chęcią. Dawniej z ochotą jadły bez dodatków. A może przejść już na karmę dla dorosłych kotów? Dodam, że Lupo ma 11 miesięcy, a Bąbel 8.
Moim zdaniem sucha karma Animondy (w przeciwieństwie do niektórych puszek tej firmy) jest nienajlepszej jakości. Zdecydowanie wybrałbym PPP lub Acane.
Myślę, że kotkowi 11-miesięcznemu można powoli już wprowadzać karmy 'Adult', z tym 8-miesięcznym jeszcze bym się wstrzymał i przez kilka miesięcy podawał 'Kittena'.
Myślę, że kotkowi 11-miesięcznemu można powoli już wprowadzać karmy 'Adult', z tym 8-miesięcznym jeszcze bym się wstrzymał i przez kilka miesięcy podawał 'Kittena'.
-
- Informacje
-