sosik dla kota
No to przeczytaj sobie dokładnie co piszesz. Co do diety BARF to jest to mięso surowe z dodatkami w odpowiednich proporcjach i suplementami.ixio pisze:To może przeczytaj jeszcze raz co napisałem... nie piszę o wszystkich mokrych karmach tylko o pseudo kawałkach mięsa w sosie - a te to niestety wszystkie są do kitu...
Jedzenie robione w domu jest zbilansowane, jak go zbilansujemy, a do tego służą własnie przepisy BARFowe.
ixio pisze:Wiesz dlaczego Twój kot zlizuje galartkę czy sos?feniu pisze:Owszem, że jest potrzebny. Ja gdy daję swojemu kotu jedzenie z saszetki, takie mokre, to pierwsze co robi kot to zlizuje galaretkę o sosik właśnie. Te mięsne kawałki je niechętnie. Myślę, że koty potrzebuję coś o konsystencji sosu
Bo te "kawałki mięsa" to mielona papa bez smaku taki glut chemiczny nie mający z mięsem nic wspólnego a sos ma smak poprzez zawarte w nim zapachy i środki wabiące oczywiście chemiczne...
Dlatego kot zjada chemiczny smaczny sos a chemiczna papę bez smaku zostawia...
ixio pisze:To może przeczytaj jeszcze raz co napisałem... nie piszę o wszystkich mokrych karmach tylko o pseudo kawałkach mięsa w sosie - a te to niestety wszystkie są do kitu...
Nie wiem czego nie rozumiesz...a co to BARF to nie musisz mnie uczyć .ixio pisze:Jedzenie robione w domu jest zbilansowane, jak go zbilansujemy, a do tego służą własnie przepisy BARFowe.
Dobrze że mój kot nie musi chodzić po dworze i jeść byle świństw...bizonki pisze:jak się przyzwyczai zwierzę do delikatnej diety to potem po byle świństwie na dworze znalezionym kot umiera
-
Tutaj się zgodzę z przedmówcą .zabaaw pisze:Czy sos jest tak naprawdę mu potrzebny? według mnie wystarczy dobrze wygodotować mieso
Pozdrawiam
Zależy co się przygotowuje w jaki sposób i jak to jest zbilansowane - ryż/kasza z gotowanym mięsem i warzywami zwłaszcza gdy mówimy o kotu niewychodzącym to nieodpowiednia dieta.
Witam wszystkich forumowiczów, niedługo otwieram firmę która będzie się zajmowała sprzedażą sosików z BARFa. Proszę o wyrażenie swojej opinie na temat tego przedsięwzięcia.
Z góry dziękuje za odpowiedź.
Z góry dziękuje za odpowiedź.
-
A możesz podać opis i skład takiego sosiku z Barfa? Bo nie wiem czy wiesz co to jest Barf?
700 g mięsa bez kości (wołowina)
200 g serc
100 g wątroby
2 żółtka
2 g tauryny
1 łyżeczki oleju z łososia
400 IU witaminy E
2 łyżeczki mączki kostnej (35/15)
100 mg witaminy B-komplex z kwasem foliowym
2 łyżeczki psyllium
1 łyżeczki żelatyny bezsmakowej
1/2 płaska łyżeczka soli jodowanej
200 ml wody
W/w mieszanka w cenie ok. 2-3zł za 100g ( porcja )
200 g serc
100 g wątroby
2 żółtka
2 g tauryny
1 łyżeczki oleju z łososia
400 IU witaminy E
2 łyżeczki mączki kostnej (35/15)
100 mg witaminy B-komplex z kwasem foliowym
2 łyżeczki psyllium
1 łyżeczki żelatyny bezsmakowej
1/2 płaska łyżeczka soli jodowanej
200 ml wody
W/w mieszanka w cenie ok. 2-3zł za 100g ( porcja )
Podkreślam że od 5 lat pracuję w firmie która zajmuje się produkcją BARFA i mam pojęcie na ten temat.Moja oferta przewiduje wstępnie około 5 mieszanek dla kotów.
-
no to chyba nie masz jednak pojecia... bo ta receptura to mieszanka dla kota - posiłek, a nie sosik. I to posiłek niepełnowartościowy bo brakuje bardzo waznego składnika - a jaki to? Pozostawiam do wyszukania samodzielnego. Na dodatek zawierający jakies bzdetne składniki jak psylium oraz żelatyna
A ja pytałam - co to jest barfowy sosik?
A ja pytałam - co to jest barfowy sosik?
-
- Informacje
-