Sucha karma dla wrazliwego kota.

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia kotów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

elza

12 grudnia 2007, 13:05

Polećcie cos dla kota z wrazliwym p.pokarmowym.
W sklepiku mnóstwo tego nie wiem co wybrac.
Iza-Erin
Kontakt:

12 grudnia 2007, 14:05

Kiedy mój maluch Ptyś miał ostrą biegunkę przez 2 tygodnie, dostał chrupki Royal Canin Sensible. Spróbuj, może to pomoże. A na biegunkę polecam Lakcid - w każdej aptece kupisz bez recepty.
Liwia

12 grudnia 2007, 17:29

na podstawie tego co napisalas to przeciez trudno cokolwiek radzic. Po czym wnioskujesz ze kot ma wrazliwy przewod pokarmowy? Ma jakies problemy? Poza tym nie mozna tak czesto zmieniac karmy, z tym rowniez mozna wiazac (ewentualne) problemy z przewodem pokarmowym.
elza

12 grudnia 2007, 17:40

Zjadło mi tekst> Wrrrr... Kotka jest mamy
kotka je KK suchy bo tylko to jest tam dostepne no i męcza ja co jakis czas biegunki. Chce pake jedzenia zawieźć na świeta i przestawić ją na cos delikatnego. Żeby ten rozbiegunkowany układ pokarmowy uspokoic.
Wyszukałam Lara Sensitive Bento Kronen.
A na jak długo starczy 3 kg jedzenia na 3 koty?
Do mojej kotki nie mam co porównywac bo ona mało je.
Liwia

13 grudnia 2007, 11:09

jak rozbiegunkowany i podrazniony ten kot to moze wrzuc ja na hillsa id na jakies dwa miesiace a jak sie uspokoi to na normalna bytowke. Na pierwszy rzut oka ta Lara ma cieniutki sklad wiec chyba nie warto eksperymentowac. Moze kup Brita:
http://www.krakvet.pl/brit-light-sensitive-p-3180.html
Tez nie rewelacja (podobno) ale meisa ma wiecej niz lara, u moich tzrustkowcow ladnie sie sprawdza. U nas worek 20 kg idzie w trzy miesiace na 7 kotow (ale nie tylko suche jedza).
elza

13 grudnia 2007, 12:20

dziekuje za rady. Zabieram sie za studiowanie i sprawdze czy maja Britta. Ostatnio nie było na składzie.
Wezme chyba tez cos z karm leczniczych a potem powoli przestawimy ja na karme bytowa lepsza niz KK.
Ciesze sie że u mamy w miasteczku zaczyna działać młody, prezny wet. Moze i karmy bedzie miał z czasem jak praktyke rozwinie.
ODPOWIEDZ
  • Informacje