Mam pytanko do krakvetowskich wetów
Posiadam fretki, samce mają poważne problemy z kamieniem nazębnym, prawdopodobnie czeka nas zabieg czyszczenia lub wręcz usuwania/plombowania
Ale chcę spróbować jeszcze jednej rzeczy, suchego dental (chyba royal coś takiego ma)
Tylko problem w tym, że one nie jedzą suchego, czy taka karma zachowa swe właściwości usuwania kamienia po namoczeniu i zmieszaniu z np. gerberem?
Czy są to tylko właściwości ścierające jako suche granulki?
Namieszałam, ale chyba wiadomo o co chodzi
P.S Czy można w Krakvecie wykonać zabieg usuwania i plombowania zębów u fretki? Do usunięcia trzonowiec, do plombowania dolny kieł (po bardzo mądrym spiłowaniu przez poprzednich opiekunów )
Suche żarełko ochraniające zęby?
Nie chcę się wypowiadac jako fachowiec, pan Jarek udzieli dokładnej odpowiedzi, ale wydaje mi się, że główny sens karm pomagających w ząbkowych problemach polega na tym, że są to granulki (często większych niż przeciętnie rozmiarów), które mają za zadanie ścierać płytkę. Możliwe, że ich skład ma jakies specjalne uwzględnienia za względu na problemy z jamą ustną, ale chyba moczenie nic nie poradzi
dokładnie jak piszesz namaczanie nic nie da. Usuwanie kamienia można u nas zrobić niestety nie zajmujemy się wypełnianiem zębów w Krakowie zapraszamy do jednego z najleprzych specjalistów w Polsce dr. Gawora.
kliniki nie reklamuje polecam tylko na prawdę dobrego specjaliste jak np. czasami piszemy o innych lekarzach. Większość lecznic w tej chwili jest bardzo dobrze wyposażonych tylko trzeba popytać, poszukać.
Dziękuje, inni też polecają dr. Gawora, ale mnie niestety nie bardzo stać na jego usługi
Zdecydowaliśmy na razie wypróbować pastę enzymatyczną, ale uprzednio wyczyścić zęby dokładnie, tym na szczęście zajmuje się i moja wetka (już raz to robiła)
Zdecydowaliśmy na razie wypróbować pastę enzymatyczną, ale uprzednio wyczyścić zęby dokładnie, tym na szczęście zajmuje się i moja wetka (już raz to robiła)
-
- Informacje
-