Panie Doktorze bardzo dziękuję za odpowiedź i Tobie Ata również dzięki raz jeszcze. Dzikuś już nie rzuca się na Hillsa trochę zje, ale tylko z ręki. Póki co zbieram się na urlop i nie będę miała możliwości kontroli żywienia Dzikusia Zostawię ten temat do września, wtedy powtórzę badania moczu i zobaczymy co wtedy
Pozdrawiam serdecznie i na razie
Trójfosforany w moczu, a karmy zakwaszające
DZIĘKI Będę tęsknić za moimi kociakami (mam jeszcze roczną kotkę Marbi) i gdyby to było możliwe chętnie wzięłabym oba koty ze sobą.....no ale musimy sobie jakoś dać radę z tą rozłąką
Miziaki dla Fiodorka
Miziaki dla Fiodorka
HEJ Wróciłam z urlopu, szybko złapałam mocz Dzikusia i od razu zawiozłam do analizy na Sanocką. No i SUPER Nie ma w ogóle trójfosforanów am.-magn., odczyn: 7, ciężar właściwy 1,010; reszta w normie. Widocznie podawana doraźnie przed moim urlopem karma Hill's c/d i s/d na zmianę - zadziałała Muszę tylko jeszcze trochę zakwasić ten mocz. Myślę, że od czasu do czasu podam mojemu Dzikusowi trochę Hills'a c/d. Proszę o poradę, czy dobrze myślę.
Jeszcze jedno: w moczu są erytrocyty 0-1 wpw świeże - czy to jest w porządku
Jeszcze jedno: w moczu są erytrocyty 0-1 wpw świeże - czy to jest w porządku
mrukotka pisze: Jeszcze jedno: w moczu są erytrocyty 0-1 wpw świeże - czy to jest w porządku
Witaj po przerwie Mam nadzieję, że urlop był suuuuuper udany, a akumulatory na full naładowane
Teraz wyniki - taka ilość to norma, ale ciężar właściwy mógłby być nieco wyższy. Hill's c/d nie zawadzi, jest całkiem niezły przy profilaktyce SUK. U Fiodora zawsze bardzo ładnie zakwaszał mocz
Powrócę jeszcze do badania krwi mojego kocurka. Niepokoją mnie:
kreatynina: 2,30 - za wysoka
cukier: 3,40 - za niski
leukocyty: 3,9 - za mało
mocznik: 11,07 - górna granica normy.
Czy można jakoś te parametry przywrócic do normy?
kreatynina: 2,30 - za wysoka
cukier: 3,40 - za niski
leukocyty: 3,9 - za mało
mocznik: 11,07 - górna granica normy.
Czy można jakoś te parametry przywrócic do normy?
tak trzeba znalkeźć przyczynę zaburzeń tych parametrów i poddać zwierzę leczeniu.
Panie Doktorze, to znaczy pokazać się z kotem w lecznicy z tymi wynikami, czy wykonać jeszcze przed wizytą (dla lepszego rozpoznania) jakieś dodatkowe badania?
badanie ogólne kota + próby watrobowe i ew. rozmaz, mocz analiza.
Serdecznie dziękuję za odpowiedź, jak zrobię badania Dzikusiowi, to się zgłoszę.
-
- Informacje
-