whiskas?
Nie chodzi tu o przejmowanie sie...Ale kulture i sposob wypowiadania swojej nawet "dezaprobaty"...Nawet jesli sie ma racje, to ta przedstawiona w "kulturalny" sposob jest bardziej przemawiajaca niz ta obcesowa i obrazliwa...Slowo "przepraszam" nie padlo...A szkoda...Bo to nic nie kosztuje...A "buta" tej mlodej osoby niczego dobrego nie wrozy...
jesli masz na mysli DameKier, to nie powiedzialabym, ze pisze cos w sposob niekulturalny, butny, czy obrazliwy-a jestem na tym forum juz troszeczke i baaardzo duzo ze soba korespondowalysmy i nie tylko my-a duzo osob z DamaKier zgadza sie w 100%, bo to jest naprawde madra i rozsadna osobka-tym bardziej, ze jest taka mloda
jesli masz na mysli DameKier, to nie powiedzialabym, ze pisze cos w sposob niekulturalny, butny, czy obrazliwy-a jestem na tym forum juz troszeczke i baaardzo duzo ze soba korespondowalysmy i nie tylko my-a duzo osob z DamaKier zgadza sie w 100%, bo to jest naprawde madra i rozsadna osobka-tym bardziej, ze jest taka mloda
Jak już pisałam wcześniej kiedy mój rudzielec był malutki, a ja nie wiedziałam jeszcze nic o dobrych karmach, to przez krótki okres czasu karmiłam go właśnie Whiskasem. Przede wszystki suchym bo mokrego nie chciał jeść - wylizywał tylko sos. I wyobraź sobie Borysku, że dwie przemiłe wetki, które wtedy Fiodorka prowadziły ( leczyły też z pcheł i świerzbowca usznego) z dużym uznaniem wypowiadały się o produktach Whiskasa i nawet mnie pochwaliły, że wybrałam tą firmę. Było to tym dziwniejsze, że prowadziły i nadal prowadzą sprzedaż karmy RC. Nie można też powiedzieć, że są kiepskimi wetami - mają świetną opinię, ja zresztą też byłam z nich bardzo zadowolona. Podejrzewam, że lekarzy z takimi poglądami może być niestety więcej....Z czego to może wynikać, trudno powiedzieć
pasta colodent tez jest polecana przez PTS, a jakosc jej tez nie jest za dobra
moim zdaniem jesli firma jest dobra, nie potrzebuje zadnej rekomendacji, ani potwierdzenia przez towarzystwa-czy to lekarzy, czy dietetykow, itd...
miele tez nie jest polecana w pewnym sensie, a wiadomo co to za marka
ale jak to jest na prawde...kto to wie...
moim zdaniem jesli firma jest dobra, nie potrzebuje zadnej rekomendacji, ani potwierdzenia przez towarzystwa-czy to lekarzy, czy dietetykow, itd...
miele tez nie jest polecana w pewnym sensie, a wiadomo co to za marka
ale jak to jest na prawde...kto to wie...
ATO, mi czasami tak przeróżne myśli przychodzą do głowy, że niekiedy to aż sam się ich boję Mam tylko nadzieję, że są to tylko moje niczym nieuzasadnione przypuszczenia...Czasami warto się łudzić...
Najgorsze tylko w tym wszystkim jest to, że w końcowym efekcie cierpią niewinne zwierzęta...
Diana ma rację, że dobra marka nie potrzebuje reklamy...sama jest nią dla siebie.
Najgorsze tylko w tym wszystkim jest to, że w końcowym efekcie cierpią niewinne zwierzęta...
Diana ma rację, że dobra marka nie potrzebuje reklamy...sama jest nią dla siebie.
Chciałabym wierzyć, że te ogromne kwoty jakie Whiskas i inne "marketowe" firmy wydają na reklamy, w firmach produkujących karmy z górnej półki idą na najwyższej jakości komponenty karm, badania naukowe (nieinwazyjne!!!) i niezbędne analizy laboratoryjne. Mam znajomego, który pracował kiedyś w RC i muszę powiedzieć, że nie usłyszałam od niego złego słowa na tą firmę. Przeciwnie - o całej technologii produkcji karm, wyposażeniu laboratoriów i systemach kontroli jakości wyrażał się bardzo pochlebnie. O Whiskasie ze zrozumiałych względów mówił źle - cóż, to jakby nie było konkurencja
Ja gdzieś słyszałam, że to stowarzyszenie co tak niby poleca Whiskasa (i Pedigree dla psów) to w ogóle nie istnieje lub istniało, ale dawno temu. Nie wiem ile jest w tym prawdy, ale może ktoś coś jeszcze o tym słyszał...
Diano,
Ja nie twierdze, ze DamaKier nie potrafi byc mila...Wrecz przeciwnie! Sama napisala w jednym z postow, ze "dla niektorych ludzi potrafi byc mila"...Szkoda tylko, ze dziala wybiorczo i "fuka" na osoby, ktore niczego jej nie sa winne, a maja moze troszke inne zdanie na pewne tematy niz ona sama...Wystarczy przesledzic dokladnie ten watek od poczatku...Wszystko jest w nim zawarte...No chyba, ktos cos usunie
Ja nie twierdze, ze DamaKier nie potrafi byc mila...Wrecz przeciwnie! Sama napisala w jednym z postow, ze "dla niektorych ludzi potrafi byc mila"...Szkoda tylko, ze dziala wybiorczo i "fuka" na osoby, ktore niczego jej nie sa winne, a maja moze troszke inne zdanie na pewne tematy niz ona sama...Wystarczy przesledzic dokladnie ten watek od poczatku...Wszystko jest w nim zawarte...No chyba, ktos cos usunie
oki-juz nie bede sie sprzeczac kto ma racje-ja nigdy nie mialam zadnych przykrosci ze strony DamyKier i nigdy nie zauwazylam, zeby komus wypowiedziami zrobila krzywde czy byla niemila, a zawsze dobrze doradzala czy budowala na duchu i zdania na ten temat nie zmienie, ale...kazdy inaczej odczuwa
a watek czytalam od samego poczatku i nie widze w nim nic, co by zwrocilo moja uwage na zle zachowanie DamyKier
a watek czytalam od samego poczatku i nie widze w nim nic, co by zwrocilo moja uwage na zle zachowanie DamyKier
- Kot Maciuś :)
może miała zły dzień Każdy miewa gorsze dni
Witam
W temacie karm polecam ten http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=4117
odnajdziecie tu Państwo wiele firm, których produkty Państwo polecacie. Super jakość i wieloletnie doświadczenie zostały pokonane przez dostawcę mączki (i nie tylko) do karm, która okazała się trucizną. Co dziwniejsze żaden z działów kontroli "super" firm tego nie wykrył. I te wszystkie wielkie firmy działają w ramach jednego koncertu. I te firmy produkują karmę najczęściej z tych samych półproduktów....
Sytuacja prawie jak na naszym rynku paliw - kilkanaście koncernów z "super" paliwem - każde o "super" jakości lepszej od innych, które jak się okazuje pochodzi z koncernu Orlen...
Zalecam więc Państwu trochę zdrowego rozsądku w tych komentarzach. Tak naprawdę wszyscy ulegamy "wielkim koncernom" i tak najwyrażniej musi być - natomiast dorabianie sobie do tego ideologi to już jest przegięcie.
Zdecydowanie polecam zapoznać się z informacjami na stronie http://www.menufoods.com/recall/index.html
W temacie karm polecam ten http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=4117
odnajdziecie tu Państwo wiele firm, których produkty Państwo polecacie. Super jakość i wieloletnie doświadczenie zostały pokonane przez dostawcę mączki (i nie tylko) do karm, która okazała się trucizną. Co dziwniejsze żaden z działów kontroli "super" firm tego nie wykrył. I te wszystkie wielkie firmy działają w ramach jednego koncertu. I te firmy produkują karmę najczęściej z tych samych półproduktów....
Sytuacja prawie jak na naszym rynku paliw - kilkanaście koncernów z "super" paliwem - każde o "super" jakości lepszej od innych, które jak się okazuje pochodzi z koncernu Orlen...
Zalecam więc Państwu trochę zdrowego rozsądku w tych komentarzach. Tak naprawdę wszyscy ulegamy "wielkim koncernom" i tak najwyrażniej musi być - natomiast dorabianie sobie do tego ideologi to już jest przegięcie.
Zdecydowanie polecam zapoznać się z informacjami na stronie http://www.menufoods.com/recall/index.html
Wtrącę w tym temacie swoje trzy grosze.Często bywam na kocich i psich wystawach.Firmy Whiskas i Pedigree często (o ile nie zawsze)są sponsorami tych wystaw.Oczywiście mają też swoje stoiska.Niestety wielu odwiedzających takie wystawy uzna karmy tych firm jako wartościowe skoro polecają je hodowcy na międzynarodowej imprezie. Więc trudno się temu dziwić.
-
- Informacje
-