whiskas?

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia kotów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Gość

11 kwietnia 2007, 22:08

Nie chodzi tu o przejmowanie sie...Ale kulture i sposob wypowiadania swojej nawet "dezaprobaty"...Nawet jesli sie ma racje, to ta przedstawiona w "kulturalny" sposob jest bardziej przemawiajaca niz ta obcesowa i obrazliwa...Slowo "przepraszam" nie padlo...A szkoda...Bo to nic nie kosztuje...A "buta" tej mlodej osoby niczego dobrego nie wrozy...
Awatar użytkownika
diana
Kontakt:

11 kwietnia 2007, 22:12

jesli masz na mysli DameKier, to nie powiedzialabym, ze pisze cos w sposob niekulturalny, butny, czy obrazliwy-a jestem na tym forum juz troszeczke i baaardzo duzo ze soba korespondowalysmy i nie tylko my-a duzo osob z DamaKier zgadza sie w 100%, bo to jest naprawde madra i rozsadna osobka-tym bardziej, ze jest taka mloda
Awatar użytkownika
diana
Kontakt:

11 kwietnia 2007, 22:14

jesli masz na mysli DameKier, to nie powiedzialabym, ze pisze cos w sposob niekulturalny, butny, czy obrazliwy-a jestem na tym forum juz troszeczke i baaardzo duzo ze soba korespondowalysmy i nie tylko my-a duzo osob z DamaKier zgadza sie w 100%, bo to jest naprawde madra i rozsadna osobka-tym bardziej, ze jest taka mloda
Awatar użytkownika
Borysek

11 kwietnia 2007, 22:48

Mnie jeszcze jedna rzecz zastanawia nad tym whiskasem...dlaczego na puszce widnieje napis, że jest "polecany przez lekarzy wet." (czy jakoś tak podobnie) skoro ogólnie wiadomo, że jest karmą niskiej jakości??? :? :? :?
ATA

11 kwietnia 2007, 23:20

Jak już pisałam wcześniej kiedy mój rudzielec był malutki, a ja nie wiedziałam jeszcze nic o dobrych karmach, to przez krótki okres czasu karmiłam go właśnie Whiskasem. Przede wszystki suchym bo mokrego nie chciał jeść - wylizywał tylko sos. I wyobraź sobie Borysku, że dwie przemiłe wetki, które wtedy Fiodorka prowadziły ( leczyły też z pcheł i świerzbowca usznego) z dużym uznaniem wypowiadały się o produktach Whiskasa i nawet mnie pochwaliły, że wybrałam tą firmę. Było to tym dziwniejsze, że prowadziły i nadal prowadzą sprzedaż karmy RC. Nie można też powiedzieć, że są kiepskimi wetami - mają świetną opinię, ja zresztą też byłam z nich bardzo zadowolona. Podejrzewam, że lekarzy z takimi poglądami może być niestety więcej....Z czego to może wynikać, trudno powiedzieć :roll:
Awatar użytkownika
diana
Kontakt:

11 kwietnia 2007, 23:34

pasta colodent tez jest polecana przez PTS, a jakosc jej tez nie jest za dobra :roll:
moim zdaniem jesli firma jest dobra, nie potrzebuje zadnej rekomendacji, ani potwierdzenia przez towarzystwa-czy to lekarzy, czy dietetykow, itd...
miele tez nie jest polecana w pewnym sensie, a wiadomo co to za marka :wink:
ale jak to jest na prawde...kto to wie... :idea:
Awatar użytkownika
Borysek

12 kwietnia 2007, 09:39

ATO, mi czasami tak przeróżne myśli przychodzą do głowy, że niekiedy to aż sam się ich boję ;) Mam tylko nadzieję, że są to tylko moje niczym nieuzasadnione przypuszczenia...Czasami warto się łudzić... ;)
Najgorsze tylko w tym wszystkim jest to, że w końcowym efekcie cierpią niewinne zwierzęta...
Diana ma rację, że dobra marka nie potrzebuje reklamy...sama jest nią dla siebie.
ATA

12 kwietnia 2007, 10:55

Chciałabym wierzyć, że te ogromne kwoty jakie Whiskas i inne "marketowe" firmy wydają na reklamy, w firmach produkujących karmy z górnej półki idą na najwyższej jakości komponenty karm, badania naukowe (nieinwazyjne!!!) i niezbędne analizy laboratoryjne. Mam znajomego, który pracował kiedyś w RC i muszę powiedzieć, że nie usłyszałam od niego złego słowa na tą firmę. Przeciwnie - o całej technologii produkcji karm, wyposażeniu laboratoriów i systemach kontroli jakości wyrażał się bardzo pochlebnie. O Whiskasie ze zrozumiałych względów mówił źle - cóż, to jakby nie było konkurencja :wink:
Awatar użytkownika
Śliwka
Kontakt:

12 kwietnia 2007, 16:07

Ja gdzieś słyszałam, że to stowarzyszenie co tak niby poleca Whiskasa (i Pedigree dla psów) to w ogóle nie istnieje lub istniało, ale dawno temu. Nie wiem ile jest w tym prawdy, ale może ktoś coś jeszcze o tym słyszał...
Gość

12 kwietnia 2007, 19:15

Diano,
Ja nie twierdze, ze DamaKier nie potrafi byc mila...Wrecz przeciwnie! Sama napisala w jednym z postow, ze "dla niektorych ludzi potrafi byc mila"...Szkoda tylko, ze dziala wybiorczo i "fuka" na osoby, ktore niczego jej nie sa winne, a maja moze troszke inne zdanie na pewne tematy niz ona sama...Wystarczy przesledzic dokladnie ten watek od poczatku...Wszystko jest w nim zawarte...No chyba, ktos cos usunie :wink:
Awatar użytkownika
diana
Kontakt:

12 kwietnia 2007, 20:15

oki-juz nie bede sie sprzeczac kto ma racje-ja nigdy nie mialam zadnych przykrosci ze strony DamyKier i nigdy nie zauwazylam, zeby komus wypowiedziami zrobila krzywde czy byla niemila, a zawsze dobrze doradzala czy budowala na duchu i zdania na ten temat nie zmienie, ale...kazdy inaczej odczuwa :wink:
a watek czytalam od samego poczatku i nie widze w nim nic, co by zwrocilo moja uwage na zle zachowanie DamyKier
Awatar użytkownika
Amika

12 kwietnia 2007, 20:44

No to ja chyba mam pecha.
I to nie tylko w tym wątku. :(
Awatar użytkownika
Kot Maciuś :)

13 kwietnia 2007, 00:06

może miała zły dzień :( Każdy miewa gorsze dni :(
Gość

14 kwietnia 2007, 08:19

Witam

W temacie karm polecam ten http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=4117
odnajdziecie tu Państwo wiele firm, których produkty Państwo polecacie. Super jakość i wieloletnie doświadczenie zostały pokonane przez dostawcę mączki (i nie tylko) do karm, która okazała się trucizną. Co dziwniejsze żaden z działów kontroli "super" firm tego nie wykrył. I te wszystkie wielkie firmy działają w ramach jednego koncertu. I te firmy produkują karmę najczęściej z tych samych półproduktów....
Sytuacja prawie jak na naszym rynku paliw - kilkanaście koncernów z "super" paliwem - każde o "super" jakości lepszej od innych, które jak się okazuje pochodzi z koncernu Orlen...

Zalecam więc Państwu trochę zdrowego rozsądku w tych komentarzach. Tak naprawdę wszyscy ulegamy "wielkim koncernom" i tak najwyrażniej musi być - natomiast dorabianie sobie do tego ideologi to już jest przegięcie.

Zdecydowanie polecam zapoznać się z informacjami na stronie http://www.menufoods.com/recall/index.html
Iwona K.

15 kwietnia 2007, 22:30

Wtrącę w tym temacie swoje trzy grosze.Często bywam na kocich i psich wystawach.Firmy Whiskas i Pedigree często (o ile nie zawsze)są sponsorami tych wystaw.Oczywiście mają też swoje stoiska.Niestety wielu odwiedzających takie wystawy uzna karmy tych firm jako wartościowe skoro polecają je hodowcy :roll: na międzynarodowej imprezie. :evil: Więc trudno się temu dziwić.
ODPOWIEDZ
  • Informacje