Pomóżcie:-)
Co podawać do jedzenia wybrednemu a raczej bardzo wybrednemu kotu??
Pozdrawiam
Natalia
WYBREDE KOTY - CO DO JEDZENIA :-)
Ja też mam strasznego niejadka. Mięsko - nie, puszki i saszetki też są be.
Próbowałam RC dla wybrednych kotów (Exigent i Sensible), niestety bez powodzenia.
Za namową Pani Marzenki kupiłam RC Qutdor 30 (karma wysokokaloryczna). Co prawda zalecena przede wszystkim dla kotów wychodzących, ale moja Jusia to "żywe srebro" i zużywa tyle energii co te wychodzace. Może nie zjada jej tyle co powinna, ale z apetytem i co najważniejsze, moja chudzinka zaczyna lepiej wygladać.
Lubi też podjadać odchudzającą karmę braciszka: Nutro Choice complete Care Adult Light, więc mam zamiar poszukać coś treściwego z tej firmy.
Pozdrawiam Ania
Próbowałam RC dla wybrednych kotów (Exigent i Sensible), niestety bez powodzenia.
Za namową Pani Marzenki kupiłam RC Qutdor 30 (karma wysokokaloryczna). Co prawda zalecena przede wszystkim dla kotów wychodzących, ale moja Jusia to "żywe srebro" i zużywa tyle energii co te wychodzace. Może nie zjada jej tyle co powinna, ale z apetytem i co najważniejsze, moja chudzinka zaczyna lepiej wygladać.
Lubi też podjadać odchudzającą karmę braciszka: Nutro Choice complete Care Adult Light, więc mam zamiar poszukać coś treściwego z tej firmy.
Pozdrawiam Ania
Mój Astorek to do chudych kotów nie należy waży 5 kg.
Więc karma wysokoenergetyczna odpada.
Wcześniej pisałam co podawałam mojemu Milusińskiemu. Już na prawdę nie wiem czym go karmić.
http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?p=25471#25471
Pozdrawiam Natalia
Więc karma wysokoenergetyczna odpada.
Wcześniej pisałam co podawałam mojemu Milusińskiemu. Już na prawdę nie wiem czym go karmić.
http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?p=25471#25471
Pozdrawiam Natalia
Być rozsądnym, stosować pewne zasady, nie podsuwać kotu pod nos coraz to nowych kąsków, nie dawać mu nieograniczonego wyboru, zachować trzeźwy umysł, nie ulegać, zostawić w misce to, co kot zjeść powinien i zapomnieć o dokarmianiu. Jak zaburczy w brzuchu, to długo jedzonko nie postoi w misce.
I to jest moja złota rada. Bardzo dobra dla wszystkich zdrowych kotów. Stosuję u moich i działa
I to jest moja złota rada. Bardzo dobra dla wszystkich zdrowych kotów. Stosuję u moich i działa
jezeli nie jest chudy i jest zdrowy to moze to co je mu wystarcza w zupełnosci.
- Marcin2000
- Kontakt:
Pomagamy: Na podstawie doświadczeń własnych, proponuję następujące ustawienie kociej diety (wybredziuch):Natalkaaa pisze:Pomóżcie:-)
Co podawać do jedzenia wybrednemu a raczej bardzo wybrednemu kotu??
Pozdrawiam
Natalia
mokre: ALMO NATURE, saszetki
suche: MASTERY SENSITIVE
W naszym przypadku skutkuje
Dzięki;-)
Na pewno wypróbuje. Chociaż nie wiem czy będzie smakowało ;-)
Gdzie mogę tą karmę dostać??? Jeszcze o niej nigdy nie słyszałam.
Na pewno wypróbuje. Chociaż nie wiem czy będzie smakowało ;-)
- Marcin2000
- Kontakt:
Obie karmy dostępne są w sklepie www.krakvet.pl sugeruję kupić na początek małą paczkę suchej Mastery i kilka saszetek Almo Nture o różnych smakach - co by ewentualne rozczarowania były mniejszsze i koszty z tym związane też.Anonymous pisze:Dzięki;-)
Na pewno wypróbuje. Chociaż nie wiem czy będzie smakowało
Karmę suchą najlepiej wprowadzać stopniowo, początkowo np. jako przysmak z ręki.
Nowa karmę mokrą najlepiej dać kotu na wieczór/noc kiedy aktywnosć jest największa.
Prosze dać znać jak poszło
- Marcin2000
- Kontakt:
Prosze a oto link: http://www.krakvet.pl/product_info.php? ... ts_id=2236ATA pisze:A jest Mastery Sensitive dla kotów? Szczerze mówiąc do tej pory spotykałam się raczej z wersją Sensitive dla psów
To że nie nazywa się sensitywe tylko ciut inaczej? No cóż. Zastoswanie i własciwości ma typowe dla karm dla kotów wybrednych i wrażliwych.
-
- Informacje
-