mam pytanie czy zdrowy kot moze jesc karmy weterynaryjne?np urinary,renal,gastroiintestinal?
z gory dziekuje za odp
zdrowy kot a karma weterynaryjna
-
no właśnie,po co specjalistyczna karma skoro nie ma problemów
pierwsza o ile dobrze pamiętam jest na schorzenia dróg moczowych
a ostatnia na problemy jelitowo-żoładkowe czy jakoś tak
to tak samo jakby dano RC R210 psu zdrowemu bez alergii,czy kotu otyłemu karme z dużą zawartościa tłuszczu czy też chudemu z małą zawartością tłuszczu,karmy specjalistyczne są specjalnie dla zwierząt z problemami
Jak dla mnie odpowiedź brzmi nie
pierwsza o ile dobrze pamiętam jest na schorzenia dróg moczowych
a ostatnia na problemy jelitowo-żoładkowe czy jakoś tak
to tak samo jakby dano RC R210 psu zdrowemu bez alergii,czy kotu otyłemu karme z dużą zawartościa tłuszczu czy też chudemu z małą zawartością tłuszczu,karmy specjalistyczne są specjalnie dla zwierząt z problemami
Jak dla mnie odpowiedź brzmi nie
-
ABSOLUTNIE NIE
Urinary na kamienie i struwity w moczu. Trovet na chore nerki. A ta ostatnia nie wiem. Zdrowy kot powinien jeść normalne karmy bytowe. Te specjalistyczne jeśli kotu nic nie dolega mogą mu poważnie zaszkodzić Więc odpowiedź brzmi NIE
Urinary na kamienie i struwity w moczu. Trovet na chore nerki. A ta ostatnia nie wiem. Zdrowy kot powinien jeść normalne karmy bytowe. Te specjalistyczne jeśli kotu nic nie dolega mogą mu poważnie zaszkodzić Więc odpowiedź brzmi NIE
-
a jaka polecacie karme dla kotow young male i female z rc moze byc? orjen odpada moje nie lubia, wola 1st choice i sanabelle
-
to zostan na jednej karmieK@rOLcI@ pisze:no to im dawaj dalej jak jedzą , nie mieszaj bo ci zaczna miec rozwolnienia jak mój - miesiąc sie juz męcze z nim i chyba zrobie mu badanie kału - pojemniczek juz mam
no i to badanie kalu zrob bo moze to lamblie?
-
Na forum kiedyś czytałam, ze te karmy niczym się nie różnią tylko nazwą. Czy te koty mają jakieś problemy, że koniecznie chcesz kupić karmę u weterynarza? Te karmy które podałeś mają index S/O i są dla kotów i kotek sterylizowanych w celu zapobiegania kryształom w moczu.gerardbutler pisze:young male i female z rc moze byc?
Dawaj kotom (jeśli są zdrowe) normalne karmy. Słyszałam że ta karma 1st Choice jest dobra. Sanabelle też używałam i mój kociak ja uwielbiał. Teraz karmie ja Brit Premium zmieszaną z bez zbożówką Applaws i też nie narzekam. A jeśli masz kastrowane koty to możesz tez dawać im dla kastratów a co jakiś czas robić badania moczu i krwi.
-
- Informacje
-