Żywienie American Curl

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia kotów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Minuail

05 marca 2007, 18:59

Witajcie,
jestem tu nowa i jeśli zadam pytanie które już było to wybaczcie.
Już niedługo będę miała w domu koteczke American Curl (12 tyg) i chciałabym się zapytać jak ją karmić. Nie mam w tym najmiejszego doświadczenia, (cena karmy nie gra roli.) Jeszcze ile tego jedzonka mam jej podawac zeby nie utuczyc zwierzaczka, bo Curle w sumie są niewielkie: dorosłe Kotki maja wage 2,3 do 3,2 kg.

Pozdrawiam wszystkich i z góry dziekuje za odpowiedź.
Awatar użytkownika
Śliwka
Kontakt:

05 marca 2007, 20:18

Ja mogę polecić karmy (suche):
- Mastery
- Biomill
- Hill's
- Royal Canin
Te mają chyba najlepszy skład, a karmić tak jak jest podane na opakowaniu w tabelce ;) (Jeśli ktoś ma uwagi do mojej wypowiedzi to proszę ją uzupełnić lub zmodyfikować w swojej wypowiedzi, a to takie moje skromne zdanie :wink: )

Życzę pociechy z kociaczka :D

Pozdrawiam Śliwka :)
Gość

06 marca 2007, 07:04

Powyzsze karmy sa bardzo dobre. U curli to chyba niewskazane sa karmy dla duzych ras kotow, bo zawieraja substancje, ktore maja zapobiegac dysplazji i podbudowywac chrzastke. U curli to chyba nie tak, bo kociom uszka maja sie wywinac a i rozmiary kotow sa niewielkie :)
Minuail

06 marca 2007, 13:09

Bardzo dziekuje za rady
:D
Awatar użytkownika
Marcin2000
Kontakt:

09 marca 2007, 20:16

W/g mnie kotek sam powinien sobie dozować suche które powinno być cały czas dostepne. Mokre najpierw 3-4 razy dziennie w małych porcjach ok. 40g. Po tem wraz ze wzrostem kota coraz mniej w ciągu doby do 2-3 razy zaleznie od apetytu.
Właściciel 11 miesięcznej kotki Dwevon Rex - 2.2 kg po jedzeniu :)
DamaKier
Kontakt:

10 marca 2007, 19:34

W sumie to karmienie kotków tej rasy nie jest jakoś drastycznie różne od karmienia każdego innego kotka. Trzeba po prostu wybrać karmę dobrej jakości (firmy podała Śliwka, choć jest ich jeszcze więcej) i podawać zgodnie z dawkowaniem- można te dawki modyfikować, to zależy od danego osobnika.
ODPOWIEDZ
  • Informacje