acana - pomocy !
Pomocy! czy ktoś wie dlaczego w ofercie Krak-Vetu nie ma karmy ACANA Large Breed Puppy ? Ostatnio długo tu nie zaglądałam (poza zamawianiem karmy która jeszcze w zeszłym miesiącu była) i może coś przeoczyłam, a teraz przyszła pora na kolejne zamówienie, a w ofercie nie ma naszej karmy.....
byłabym wdzięczna bo musze coś na tymczas przynajmniej dokupić .... nie bardzo chciałabym teraz zmieniać karmy bo dopiero co zmieniałam i pewno nie byłoby to najlepsze rozwiązanie
a tak wogóle to mam pytanie. Jak wasze pupile przyswajają Acanę ?? My na początku podawaliśmy Purinę, potem spróbowaliśmy podawać Bosch-a a teraz przeszliśmy na Acanę - oczywiście każde przejście jest stopniowe. Jak narazie efekt jest taki że nasz berneńczyk robi luźne kupy, nie są to typowe biegunki bo robi tak jak zwykle po 2-3 razy na dzień ale za to luźnawo i ponadto puszcza okropne bąki czasami nie do wytrzymania.... nie wiem zasadniczo dlaczego? czy to karma czy też coś innego jest powodem. Dodam może jeszcze, że jemu co jakiś czas i wcześniej zdarzały się biegunki. Teraz akurat mamy czas na szczepienie i odrobaczenie więc najpierw weterynarz zlecił badania tych kupek bo może tu znajdziemy rozwiązanie. Na wyniki musze zaczekać do poniedziałku
Zastanawiam się tylko czy to też może być źle przyswajana karma ?
Zastanawiam się tylko czy to też może być źle przyswajana karma ?
Moj pies też po Acanie miał luzne kupki. Wiec nie jestes odosobnionym przypadkiem. Wydaje mi się ze ludzie troche przeceniają ta karme. Juz lepsze kupki miał po Proformance, choc wiele osob twierdzi ze Acana lepsza.Nawet Bosch mu sluzyl.
Moze to byc cecha indywidualna psa (reagowanie na daną karmę), ale coś jednak jest z ta Acana na rzeczy.
Pozdrawiam.
Moze to byc cecha indywidualna psa (reagowanie na daną karmę), ale coś jednak jest z ta Acana na rzeczy.
Pozdrawiam.
zobacze, tak jak pisałam teraz nie chce znowu zmieniać żeby nie pogorszyć.... zaczekam na wyniki badań, ale jak będą dobre, a luźne i bardzo śmierdzące kupki nie miną to będą musiała pomyśleć znowu nad karmą. Tylko teraz jaką ? tę przynajmniej zjada, a dodam, że raczej do jedzenia trzeba go namawiać
U nas tez luzne kupki na Acanie do tego obgryza namietnie patyki a drugi psiak ma rewelacyjne sporo lepsze niz na innych karmach narazie czekamy czy przejdzie jak nie to znowu zmiana karmy:(
Czemu takie kupki to nadal niewiele wiem. W każdym razie daliśmy do badania i nie ma tam żadnych pasożytów, ani objawów chorobowych. Daliśmy do badania również krew i tu też wyniki są dobre trochę to nas znowu kosztowało ale przynajmniej wiem że niczego nie zaniedbałam i że jest OK. Pani weterynarz powiedziała nam że może taka jego natura, ale narazie podajemy mu (zgodnie z zaleceniem) Metronidazol i Trilac i narazie jest OK, chociaż mąż i tak wyzywa że kupki nie są całkiem twarde i trudno się sprząta na trawie . Jak skończymy z tabletkami to zrobimy parę dni przerwy i znowu wybierzemy się na kontrolę .... mam nadzieję ze szczepienie w końcu dojdzie do skutku
-
- Informacje
-