Mam pytanie.
Moj pies owczarek niemiecki 2 letni od jakichs 2 tygodni wykazuje silne objawy uczulenia, drapanie sie gryzienie. Wypada mu na uszach sierść, ma pełno strupków, ran.
Bylismy u weterynarz, ktora pobrała z ucha materiał pod mikroskop, jednak nie wykazał nic niepokojącego.
Teraz poszło badanie do Niemiec- badanie krwi, na co jest uczulony (karma, roztocza, pylenie drzew itd.)
Jednak Pani weterynarz sugerowała przejście juz teraz na karmę hypoalergiczna np. Royala.
Jednak kosztuje to prawie 300 zł 15 kg.
Wiec mam pytanie, zastanawiam się czy karma ACANA SALMON & POTATO, jest też dobrą karmą dla alergika? Kosztuje dużo mniej bo 180 zł.
Czy warto po nią siegnąć w tym wypadku, czy dać sobie spokoj i jednak siegnąc po Royala hypoalergenic?A
Acana Salmon & Potato- czy warto dla psa alergika?
Acana jest ogólnie firmą bardzo dobrą i na pewno wartą wypróbowania. Uważam, że jak najbardziej można karmić ONka Acaną Salom & Potato, o ile wolno jej używać w tym przypadku. Najlepiej zapytaj pani weterynarz, bo ja nie chcę źle doradzić (nie znam się na karmach dla alergików i nie chcę narobić kłopotu, bo moze RC Hypoallergic jest konieczny, może ma coś czego nie mają inne karmy, a co jest potrzebne Twojemu psu?- nie wiem). Jeśli pani doktor zaakceptuje, to ja myślę, że to naprawde dobry wybór
Ja również mam psa alergika, który prawdopodobnie jest uczulony na drób. Podaje mu Acana Lamb & Rice, ponieważ jako jedna z nielicznych karm nie posiada w swoim składzie żadnych tłuszczów z drobiu. Próbowałam podawać również Acana Salmon & Potato, ale nie chciał jej w ogóle jeść. Jeśli jednak twój pies będzie ją jadł uważam, że jak najbardziej możesz jej spróbować.
-
- Informacje
-