witam,moze ktos ma worek ww acany i napisze mi / w sklepie niestety akurat przy niej nie podano/ procentowa zawartosc bialka i tluszczu.
Z gory dziekuje
Acana senior light - sklad?
szukajac skladu,weszlam na strone importera-sklad znalazlam bialko 21% a tluszcz 6,5%,natomiast znalazlam tam inna karme Orijen i co mnie najbardziej zaciekawilo,to jej sklad-duzy % udzial bialek nawet 42% dla psich seniorow. Mam pytanie do pana doktora ,czy taka duza zawartosc bialka nie obciazy za bardzo psich nerek?
oczekujac odpowiedzi ,pozdrawiam
oczekujac odpowiedzi ,pozdrawiam
aż tak wyskoki nie gwarantuje bezpieczeństwa kwestia jaki udział jest białka roślinnego. Bo może być 100 % białaka w czym 90 % to rośliny a 10 mięso.
Witam,to moze uscisle dane na temat tej seniorowej karmy i moje obawy o psie nerki. "zrobiony z wysokobialkowego miesa spozywczego /co najmniej 70 %/ z duza iloscia dodatkow swiezego miesa z kurczakow karmionych ziarnem,swiezo zlowionych bialorybow i z calych swiezych jajek" Sam sklad musi byc bardzo dla psa apetyczny,duzo owocow,miesa a zero zboz.Tylko czy moje obawy o nerki psiego seniora w tym wypadku sa uzasadnione czy nie?
pozdrawiam
pozdrawiam
czyli widzisz już z 42 zrobiło się 29 z haczykiem ale rzeczywiście jest to sporo. Renomowane marki mają ok. 20 % ( piszę około bo są różne rozpiętości ale oscyluje to ok. 20 )
ta wersja zarcia dla seniorów jest nieaktualna.Anka pisze:szukajac skladu,weszlam na strone importera-sklad znalazlam bialko 21% a tluszcz 6,5% (...)
Acana ma teraz "seniora" - ok. 29% białka i coś ok. 8% tłuszczu.
Moja psica przeszła właśnie(z "seniora light") na tą wersję ("senior") i po miesiącu mogę stwierdzić, że obie jesteśmy zadowolone
A Orijen dla nas niestety za drogi
-
- Informacje
-