Witam.
Poszukuję karmy alternatywy dla Troveta RRD tylko z mniejszą zawartością tłuszczu (trovet 18%).
Najważniejsze: w karmie ma nie być kurczaka, pszenicy i kukurydzy.
Możę być uzyte mięso ryb, jagnięcina itp.
Może macie jakieś ciekawe propozycje których ja nie zauważyłem w przebogatej ofercie na naszym rynku:)
Liczę na ciekawe wypowiedzi.
REASUMUJĄC:
1. jak najniższa zawartość tłuszczu
2. brak mięsa kurczaka, kukurydzy i pszenicy
ALTERNATYWA DLA TROVET RRD
No tak tylk osam pisałeś w innym temacie, że jakość Best Choice już spada w związku z przejęciem przez koncern Mars.
Znalazłem jeszcze Mera Dog z łososiem- bez kurczaka kukurydzy pszenicy i tylko 6,5% tłuszczu- może spróbujemy w następnym miesiącu.
Znalazłem jeszcze Mera Dog z łososiem- bez kurczaka kukurydzy pszenicy i tylko 6,5% tłuszczu- może spróbujemy w następnym miesiącu.
No coś Ty nadzieja matką ......Robert A. pisze:Ja tylko odpowiedziałem tam ,gdzie nikt inny nie odpowiadał
Można mieć jeszcze nadzieję ,ze skład tej jednej jedynej nie zostanie zmieniony przez wszechobecny koncern Mars.
Wiadomo, czego się Mars nie tknie to popsuje.....nie ma się co łudzić.
Cena tego rybnego niestety jest zabójcza, poluję na okazje z allegro ale ciężko jest.
Spójrz na Taste of the Wild Pacific Stream, i teraz jest jeszcze Premium Edge, ale nie wiem jak tam poziom tłuszczu w stosunku do tego Troveta.
No i jeszcze Brit Care Salomon jest, ale to by trzeba było dokładnie składy posprawdzać.
Spójrz na Taste of the Wild Pacific Stream, i teraz jest jeszcze Premium Edge, ale nie wiem jak tam poziom tłuszczu w stosunku do tego Troveta.
No i jeszcze Brit Care Salomon jest, ale to by trzeba było dokładnie składy posprawdzać.
Karma Premium Edge zupełnie sie nie sprawdziła...pomimo teoretycznie "dobrego" składu pies się non stop drapał....poza tym dystrybutor wprowadził teraz takie ceny, że w tej kwocie można już szukać innej alternatywy.
Zastanawia się nad tą nową serią Mera Dog z łososiem, lub indykiem...skład fajny i cena też...jednak nie spotkałem osób któreby ja uzywały.
Zastanawia się nad tą nową serią Mera Dog z łososiem, lub indykiem...skład fajny i cena też...jednak nie spotkałem osób któreby ja uzywały.
BHA i BHT. Ale jest to w tak małych ilościach, że nie ma co panikować
Aby to było szkodliwe dla psa musiałby jeść chyba ze 20 lat karmę z BHA lub BHT (bo zmierzasz pewnie Robert do tego- szkodliwosci).
Zreszta były juz na ten temat dyskusje i zdania sa podzielone
Aby to było szkodliwe dla psa musiałby jeść chyba ze 20 lat karmę z BHA lub BHT (bo zmierzasz pewnie Robert do tego- szkodliwosci).
Zreszta były juz na ten temat dyskusje i zdania sa podzielone
Między innymi dlatego że RC, Eukanuba i Hills również konserwują swoje karmy E-320 i E-321 (rakotwórczymi związkami chemicznymi czyli BHA i BHT) nigdy tych karm nie podam swoim psom - no chyba że będzie taka konieczność w postaci diet wet. Nie wiedziałam że Trovet też tym konserwuje, jak dla mnie bardzo stracił w tym momencie. Uważam, że karma która chce się szczycić najwyższą jakością, powinna się troche bardziej postarać w dziedzinie konserwowania ...
Nam jeszcze zostało parę dni nim skończy się Trovet na zastanowienie się nad przetestowaniem nowej karmy.
Zastanawiam się nad jedną z dwóch: albo Mera Dog z łososiem lub Brit Care Salmon. obie nie zawierają kurczaka, pszenicy i glutenu kukurydzianego.
Chyba jednak zakupię Brit Care, bo Mera Dog to tylko min. 15% łososia a min. 60% to ryż, to trochę mało tego mięsa.
A może się okaże że karma Brit Care jest niedocenianą u nas wersją.
Szkoda, że do tej pory tak mało wypowiedzi można znaleźć na jej temat, trochę się boję tych zmian bo już nieraz okazało się, że pies nie tolerował danej karmy no ale cóż ryzyk fizyk....
Skład wygląda zachęcająco......szkoda tylko że nie podają ile procentowo ma mięsa ten Brit Care łososiowy.
Ale chyba się zdecydujemy na próbę 12 kg worek, tym bardziej że i dawkowanie nie duże (akurat dla mojego psa ok. 400g), więc przyswajalność powinna być nie najgorsza....
....a po drugie bardzo atrakcyjna promocyjna cena w jednym ze sklepów i to z mojego miasta więc odpada koszt przesyłki.
A Wy co sądzicie o składzie tej karmy? Czy warto próbować?
Zastanawiam się nad jedną z dwóch: albo Mera Dog z łososiem lub Brit Care Salmon. obie nie zawierają kurczaka, pszenicy i glutenu kukurydzianego.
Chyba jednak zakupię Brit Care, bo Mera Dog to tylko min. 15% łososia a min. 60% to ryż, to trochę mało tego mięsa.
A może się okaże że karma Brit Care jest niedocenianą u nas wersją.
Szkoda, że do tej pory tak mało wypowiedzi można znaleźć na jej temat, trochę się boję tych zmian bo już nieraz okazało się, że pies nie tolerował danej karmy no ale cóż ryzyk fizyk....
Skład wygląda zachęcająco......szkoda tylko że nie podają ile procentowo ma mięsa ten Brit Care łososiowy.
Ale chyba się zdecydujemy na próbę 12 kg worek, tym bardziej że i dawkowanie nie duże (akurat dla mojego psa ok. 400g), więc przyswajalność powinna być nie najgorsza....
....a po drugie bardzo atrakcyjna promocyjna cena w jednym ze sklepów i to z mojego miasta więc odpada koszt przesyłki.
A Wy co sądzicie o składzie tej karmy? Czy warto próbować?
Ja uważam że warto. Kilku moich znajomych karmi Brit Care (róznymi wersjami) ale nikt nie narzeka. Koleżanka ma sukę totalnego alergika, która do tej pory tolerowała bardzo niewiele karm (np Bento Kronen Lamb and Rice NB) i wcina już któryś worek, i wszystko jest w porządku.
Ja uważam, że ogólnie Brit jest u nas bardzo spychany na margines, a karma naprawdę ma przyzwoity poziom. Być może ta zwykła seria w normalnych wersjach troche paszówką zajeżdza, ale nie bardziej niż RC czy Hills naprzyklad, a jest o wiele tańsza.
Ja uważam, że ogólnie Brit jest u nas bardzo spychany na margines, a karma naprawdę ma przyzwoity poziom. Być może ta zwykła seria w normalnych wersjach troche paszówką zajeżdza, ale nie bardziej niż RC czy Hills naprzyklad, a jest o wiele tańsza.
-
- Informacje
-