Arthrofos z Dolmiksu ?

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Chefrenek

16 października 2009, 16:12

Robercie, co byś polecił w formie tabletek?
Awatar użytkownika
Robert A.

18 października 2009, 07:50

W formie tabletek-Chondro Maxi firmy Biofaktory.Czeski produkt ale skład i działanie na wysokim poziomie .

Natomiast jeśli pies ma b. duże problemy ze stawami to w tabletkach polecam Conquer z Kwasem Hialuronowym (USA)Preparat jest podzielony na 2 grupy wiekowe do 3 lat i od 3 lat.

Gdybyś miała problemy z lokalizacją kupna tych preparatów to podam ,ale tylko na priva z wiadomych względów
:)
Chefrenek

18 października 2009, 09:33

Robert A. pisze:W formie tabletek-Chondro Maxi firmy Biofaktory.Czeski produkt ale skład i działanie na wysokim poziomie .

Natomiast jeśli pies ma b. duże problemy ze stawami to w tabletkach polecam Conquer z Kwasem Hialuronowym (USA)Preparat jest podzielony na 2 grupy wiekowe do 3 lat i od 3 lat.

Gdybyś miała problemy z lokalizacją kupna tych preparatów to podam ,ale tylko na priva z wiadomych względów
Dzięki za info.

A czy arthroscan to samo co arthroflex, tylko w tabletkach?
goskaaa

18 października 2009, 12:19

Chefrenek pisze:
Robert A. pisze:W formie tabletek-Chondro Maxi firmy Biofaktory.Czeski produkt ale skład i działanie na wysokim poziomie .

Dzięki za info.

A czy arthroscan to samo co arthroflex, tylko w tabletkach?
Nie, używałam kiedyś tego arthroscanu, nie byłam zadowolona.
Awatar użytkownika
Robert A.

20 października 2009, 15:04

Arthroscan jest najmniej udanym preparatem firmy Scan Vet,w przeciwieństwie do Arthroflexu i Arthropower które w pełni zaspokajaja potrzeby psiego organizmu,i mają wielu zwolenników.
Dziadek

03 grudnia 2009, 03:22

Witam wszystkich serdecznie.
Jestem właścicielem 6 miesięcznego labradora, u którego stwierdzono dysplazje stawu biodrowego (prawa łapa HD-C). Co prawda zgłosiłem się do weterynarza z powodu przedniej łapy, na którą moja psina kulała, ale jak się okazało, to jedynie lekkie zapalenie, którego już nie ma. Niestety podczas zdjęć RTG stwierdzono wyżej wspomnianą dysplazję. Mój weterynarz po konsultacji z wetem z Wrocławia stwierdził, że nie czas jeszcze kroić. Teraz trzeba wszystko zrobić, aby dysplazja się nie posuwała. Zalecił mi, abym jak najszybciej zakupił jakiś dobry środek wspomagający odbudowę chrząstki. Mam również odchudzić pieska, nie forsować go i pływać, pływać i jeszcze raz pływać. Piszę w tym wątku, ponieważ Pan Robert polecił preparaty w tabletkach - Chondro Maxi firmy Biofaktory oraz Conquer z Kwasem Hialuronowym. Pierwszy z wymienionych jest jakoś podejrzanie tani, choć może to faktycznie sprawka pochodzenia... coś jak karma BRIT, a drugi z kwasem... nie posiada w swoim składzie siarczanu chondroityny. Z tego co na forach się wypisuje, jest to wskazana substancja przy kłopotach z aparatem ruchu? Proszę wybaczyć, że tak pytam, ale wiadomość o tym, że piesek ma dysplazje spadła na mnie, jak grom z jasnego nieba. Na tą ewentualność po prostu się nie przygotowałem. Mam do dyspozycji 150zł i przydałby się jakiś środek, który starczy na 1,5 miesiąca (piesek waży 23KG i ma 6 miesięcy). Proszę o pomoc.
Z góry dziękuje.
Awatar użytkownika
Robert A.

03 grudnia 2009, 13:26

Nie będę się rozpisywał na temat Conquera i dodatkowo go reklamował gdyż jego pochodzenie nie jest mi całkowicie obce,i wszelkie dalsze opisy będą stronnicze.
Natomiast Chondro maxi jest taki tani bo produkowany jest w Czechach.Ma dośc spore dawkowanie i to jest jego małym minusem.
Dziadek

03 grudnia 2009, 13:45

Robert A. pisze:Nie będę się rozpisywał na temat Conquera i dodatkowo go reklamował gdyż jego pochodzenie nie jest mi całkowicie obce,i wszelkie dalsze opisy będą stronnicze.
Natomiast Chondro maxi jest taki tani bo produkowany jest w Czechach.Ma dośc spore dawkowanie i to jest jego małym minusem.
To może inaczej :) Czy produkty przedstawione przez Pana mogą konkurować z takimi preparatami jak: Canivition Forte 30 lub Arthoflex czy może są lepsze? Wiem jedynie, że Canivition Forte 30 czy Arthoflex cieszą się popularnością w Polsce. Jednak opinie o tych środkach były różne, zwłaszcza jeśli chodzi o Canivition, który jest produkowany w moim mieście.
Nie chce aby Pan reklamował tego produktu czy tamtego, lecz zależy mi na opinii osoby, która jak widać ma o tym pojęcie. Jeśli nie chce Pan pisać o tym tutaj, to bardzo proszę o PW. Dziś chce zakupić coś młodemu, aby wzmocnić go.
Żeby też była jasność, ja nie oczekuje po takich preparatach cudu w postaci wyleczenia, bo wiem, że nie da się. Chce jedynie przyhamować ją na tyle, na ile to możliwe. Za polecenie środka, który może się okazać zły (alergia itd) dla mojego psiaka, też nie będę nikogo obwiniał, bo pies pieskowi nierówny
Awatar użytkownika
Robert A.

03 grudnia 2009, 14:07

Odpowiem na pw.
NinaS

13 listopada 2010, 13:39

Robercie A. czy INFLAMEX wystarczy z corta-vet HA (kwas hialuronowy - tej samej firmy co inflamex). Mam sunię ONka 11 lat z dużymi zwyrodnieniami. Kiedyś była na rimadylu. Zmieniłam lekarza i dostawała trocoxil (to też NLP tylko, że dostawała go 1x na miesiąc). Teraz będzie odstawiony, bo niestety biochemia nie za dobra - podwyższony mocznik. Boję się, czy nie będzie za mało beż tabletek p.bólowych i p.zapalnych. Po jakim czasie inflamex może dać w miarę widoczne objawy, że działa i suni nie boli. Teraz mam z nią tak, że na każdym spacerze właściwie więcej leży niż chodzi ... Tak się o nią boję i nie chciałabym szpikować jej środkami, które rozwalają po kolei narządy wewnętrzne. Tylko jak widzę, że po paru latach starań i walki teraz jest gorzej, to już sama nie wiem, czy bez tego dziadostwa NLP i tylko na naturalnych preparatach zdoła pociągnąć :( ??????????????????????????????????
Awatar użytkownika
Robert A.

13 listopada 2010, 18:45

Szczegółowe wiadomości na privie już masz ,głowa do góry chętnie postaram się pomóc Twojemu psiakowi :)
ODPOWIEDZ
  • Informacje