BARF
-
...
Ostatnio zmieniony 16 listopada 2013, 15:15 przez isabelle30, łącznie zmieniany 1 raz.
W tym dokładnie nie, ale zaczęłam studiować Barfny świat dogłębniej. Są tam nawet osobne tematy dotyczące kalkulatora dlapsów, ale ja nie mogę go znalezć? Czy chodzi o to, że nie jestem tam zalogowana?89ola pisze:Flash w tym linku co wysłałam ci na priv nie ma nic odnośnie suplementacji?
-
żeby zyskać dostęp do kalkulatora trzeba wpłacić datek na fundację.
-
...
Ostatnio zmieniony 16 listopada 2013, 12:19 przez isabelle30, łącznie zmieniany 1 raz.
-
...
Ostatnio zmieniony 16 listopada 2013, 12:20 przez isabelle30, łącznie zmieniany 1 raz.
Szkoda, że nie wiedziałam. U mnie skończyło się na sterydach, aby móc pokazać się ludziom i odebrać małego.isabelle30 pisze:To na przyszłość pamietaj - na ukąszenia owadów nie ma na świecie nic lepszego niż sok z cebuli
I tu mam pytanie, hodowca zalecił karmienie karmą ( Arion) plus można już dodawać surowe mięso, twaróg czy żółtka, ale uwaga jest niespodzianka - dodatki psiak miał mieszane z suchą. Bałam się od razu wprowadzać zmiany i tak też dostał u mnie wieczorem i rano. Jak rozgraniczaliście jedzenie suchego i naturalnego jedzenia, skoro u malucha nie ma szans na 8 godzinną przerwę? Widzę opcję suchej tylko na noc, ale nie wiem czy mały brzuszek poradzi sobie w ciągu dnia tylko z naturalnym jedzeniem, które miał zawsze jako dodatek?
Z tej konkretnej karmy muszę szybko zrezygnować, bo wielkość ku.. może konkurować z tą beaglową
Mały już odpoczął po podróży i będę musiała zajrzeć też do wątku szkolenie, jak reagować na silne i intensywne podgryzanie
-
...
Ostatnio zmieniony 16 listopada 2013, 15:12 przez isabelle30, łącznie zmieniany 1 raz.
-
A ja bym sprawdziła czy nie można go przestwić w sposób hardcorowy, czyli od razu.
żeby po raz tysięczny nie truć izie czterech liter piszę tu (może kto inny zna odpowiedź)
moja gina waży 11kg więc na 10dni potrzebuje ok 2,2kg żarcia
a pytania to:
-ile w diecie ma być mięsnych kości (gina dostawać będzie jedynie skrzydła z kurczaka-tylko to chce gryźć)?
-ile minimalnie musi dostawać wypełniaczy (papka warz-owoc.)? bo za nic nie mogę jej zachęcić do ich zjedzenia
-ile maksymalnie w jej diecie może być serc i wątróbki (jej rarytas)?
teraz bruno (na 10 dni potrzebuje 10kg żarcia):
-ile minimalnie w jego diecie może być podrobów?
łącznie dla wszystkich psów:
ile np. tygodniowo psy mogą dostawać nabiału w postaci kefiru, jogurtu, twarogu?
moja gina waży 11kg więc na 10dni potrzebuje ok 2,2kg żarcia
a pytania to:
-ile w diecie ma być mięsnych kości (gina dostawać będzie jedynie skrzydła z kurczaka-tylko to chce gryźć)?
-ile minimalnie musi dostawać wypełniaczy (papka warz-owoc.)? bo za nic nie mogę jej zachęcić do ich zjedzenia
-ile maksymalnie w jej diecie może być serc i wątróbki (jej rarytas)?
teraz bruno (na 10 dni potrzebuje 10kg żarcia):
-ile minimalnie w jego diecie może być podrobów?
łącznie dla wszystkich psów:
ile np. tygodniowo psy mogą dostawać nabiału w postaci kefiru, jogurtu, twarogu?
-
...
Ostatnio zmieniony 16 listopada 2013, 12:20 przez isabelle30, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Jak daję serce wołowe (u nas posiłki jednoskładnikowe) to traktuje to jako posiłek miesnopodrobowy
Mój pies mnie pokochał jeszcze bardziej,odkąd surowe mięso zagościło w misce, tylko że ciągle mu mało i mało i mało. Czy kiedyś sie nasyci? Ale póki co,same plusy mamy po wdrożeniu barfa,choć jeszcze wielu rzeczy nie wiem i nie robię. Plusem jest np qupa, która jest tak maleńka,że muszę jej szukać, po jedzeniu nie mam wzdętego brzucha(po suchych bobkach to był balon, nie brzuch). I tak jak pisałam, pies ciągle nienażarty. A może ja coś źle robię?
W takim razie ja też chciałabym zawrócić Izie 4litery i poprosić o przykładowy jadłospis dla mojego seniora 39 kilowego. Dzienna porcja to ok 0,65kg. Póki co mam dostęp do: wszelaka kurzęcina, części indyka(szyje, udziec, serca,żołądki), ogony wołowe, serca wieprzowe, kace udka. Chodzi mi o udział procentowy, tak mniej więcej?
W takim razie ja też chciałabym zawrócić Izie 4litery i poprosić o przykładowy jadłospis dla mojego seniora 39 kilowego. Dzienna porcja to ok 0,65kg. Póki co mam dostęp do: wszelaka kurzęcina, części indyka(szyje, udziec, serca,żołądki), ogony wołowe, serca wieprzowe, kace udka. Chodzi mi o udział procentowy, tak mniej więcej?
-
- Informacje
-