Nie, na razie przygotowuję się teoretycznie, bo to nie sztuka drastycznie przejść a potem się głowić co jest nie tak. Z psem nie mam obaw- żołądek ma mocny i jest zdrowym osobnikiem, za to suka jest "problematyczna" - uczuleniowiec, wrażliwiec i kto wie co jeszcze.isabelle30 pisze: Próbowałaś mielonek z kośćmi drobno zmielonymi Primex?
Pomyślałam, że najpierw zacznę z mięsem, potem - jeśli barf się sprawdzi - pomału będę wprowadzać kości.
Zarejestrowałam się na barfnym świecie i tam też będę suszyć głowę Z tą suplementacja mam zagwozdkę, bo ilość i rodzaj suplementów zależy od jadłospisu - przy suchej jest łatwiej, bo na opakowaniu masz dawkę ustaloną, tutaj trzeba ustalić samemu. Przy założeniu, że jadłospis będzie wyglądał tak "modelowo" (pewnie w praktyce inaczej to się rozłozy, ale od czegoś trzeba zacząć ): 80% produktów mięsnych i 20% owocowo warzywnych, w tym w tych 80% zamiast 15% kości rozłożę to na pozostałe składniki mięsne, to ile trzeba podawać mączki kostnej i skorupek z jajek by zrównoważyć stosunek wapnia do fosforu? To się w ogóle da tak uniwersalnie obliczyć czy potrzebna jest waga psa i rodzaj mięsa jakie je?