Jak w tytule. Czy jest to szkodliwe dla psa czy nie? Wiecie coś na ten temat? W necie piszą że:
może wywierać toksyczny wpływ na nerki, wywoływać wysypkę, pokrzywkę, rzadko duszność. W wysokim stężeniu wywołuje nowotwory u zwierząt laboratoryjnych.
oraz
Jednak z innych badań wynika, że może hamować działanie innych rakotwórczych związków.
Może Pan dr. wie coś na ten temat?
Pozdrawiam
BHA w karmach royal canin
Witam!
Już od kilku lat uważam, że RC znacznie spadło na jakosci, kiedy wykupiło go Masterfoods[nie wiem jak jest z psimi karmami, piszę tu o kocich, ale podejrzewam że dla piesków jakość także sie obniżyła] Dlatego zmieniłam na Hill's, teraz na Orijen[cały czas mówie o kocie ]
Jesli interesuje Cię temat BHA na ********** znajduje się ciekawy wątek. I chyba tyle na razie mogę napisać
Już od kilku lat uważam, że RC znacznie spadło na jakosci, kiedy wykupiło go Masterfoods[nie wiem jak jest z psimi karmami, piszę tu o kocich, ale podejrzewam że dla piesków jakość także sie obniżyła] Dlatego zmieniłam na Hill's, teraz na Orijen[cały czas mówie o kocie ]
Jesli interesuje Cię temat BHA na ********** znajduje się ciekawy wątek. I chyba tyle na razie mogę napisać
Hihihi czytałam ten temat na dogomanii, nawet brałam w nim udziałłapownik pisze:Witam!
Jesli interesuje Cię temat BHA na [****************] znajduje się ciekawy wątek. I chyba tyle na razie mogę napisać
Niestety w moim przypadku inna karma odpada. Muszę podawać psu rc veterinary diet. Z tego co się dowiedziałam od przedstawicielki rc, vet diet jest produkowana we Francji lub Austrii (karma mokra).
Ciekawa jestem opinii lekarzy weterynarii na temat tego bha.
Niestety Irish na to pytanie ciężko udzielić jednoznacznej odpowiedzi, bo każdy pies różnie przyswaja, ale napewno czołówkę stanowią: Biomill, Nutro Choice, Hills, Bento Kronen, Franks Pro Gold, Orijen (choc to dość specyficzna karma), i diety weterynaryjne RC i Eukanuby, Chicken SOup, Nutra Gold to jest dla mnie osobiście taka 1 półka...irish pisze:Która karma dla psów jest ewidentnie najlepsza?
na drugą wrzucam RC, Eukanuba, Acana, Belcando, Purina Proplan, Proformance i całą resztę karm z linie premimum bądź superpremium.
Oczywiście nie biorę pod uwagę żadnych typu Purina Dog Chow, Pedigree, Friskies itd...
Nie znam się na przyswajalności, potrafię tylko porównać składy więc opieram się na znanym wszystkim rankingu karm amerykańskich:
1 Orijen - najlepszy
2 Acana, Chicken Soup - równorzędnie półkę niżej
Nie sądzicie, że ktoś powinien zrobić ranking karm europejskich?
1 Orijen - najlepszy
to by był napewno ciekawy ranking... a narazie tylko wiadomo kto zdecydowanie wyprzedza innychwisnia pisze:Nie znam się na przyswajalności, potrafię tylko porównać składy więc opieram się na znanym wszystkim rankingu karm amerykańskich:
1 Orijen - najlepszy
-
- Informacje
-