Sam się wkopujesz,tylko po co?
Za droga czy uczula,bo to ogromna różnica?
W przypadku Tej karmy to akurat cena odpowiada jakości!
Może nasz drobny spór ktoś rozstrzygnie,moze Pan Jarek?
A ja myslę,że jesteś w tej grupie osób,które nigdy nie kupily Biomila,i tylko opisuja ,że dawały psu.
Raz napisałeś,że karmiles i uczulal,następnie,że jest za droga,następnie,ze znów karmiłeś,a następnie ,że nie
zwariowałeś,żeby karmic tak drogą karmą!A może znów cytujesz czyjeś słowa?
Kupuj dalej swojego CHS.ale nie pisz głupot na temat Biomila,bardzo Cię proszę,bo niepotrzebnie się zakręcasz!!Pozdrawiam. [/i]
BOSCH Adult Menue
To Ty sie niepotrzebnie nakrecasz, karmilem Biomilem, ale na dluzsza mete napewno nie wydałbym tyle pieniedzy na karme bo uwazam ze zadna nie warta tej ceny.
To ze nie karmiłbym ta karmą w dluzszej perspektywie, a to ze probowałem ją u psa, to nie ma nic do rzeczy, to dwie odrębne sprawy.
Po co się chcesz wyklocac. Mozesz mi wierzyc czy nie, ale karma ta go uczulala.
Poza tym uwazam ze pszenica nie jest niezbędna w karmie jak i kukurydza.
Wcale nie zamierzam nikogo przkonywac do tej czy innej karmy jak i dyskredytowac Biomila, mojego psa uczulal i moze sobie kazdy w to wierzyc albo i nie.
Prosze tylko nie zarzucaj mi klamstw bo nie jest to na miejscu, tak samo jak wykłócanie sie o tą czy tamtą karme.
Pisze tu w celach informacyjnych moze komus sie przyda, a nie zeby sie spierać i wykłócać.
Po to ma Biomill wersję dla psów sktóre mają sklonnosci do uczulen, żeby nie karmić werjsą np. Adult Maxi, gdyby takie wszystkie ich karmy były nie uczulające to by nie robili karmy w wersji dla psów podatnych na alergie- zastanów się nad tym, inaczej gdyby zakładali że kazda ich wersja nie ma prawa uczulać nie robili by tej wersji specjalnej dla psów które mają alergię:)
Wersja sensible nie ma kukurydzy i pszenicy w składzie, więc sami zakładają że po innych wersjach ich karmy mogą wystepować uczulenia, że są w tych wersjach składniki mogące uczulać.
Więc proszę Cie nie pisz takich rzeczy ze ich karmy są wstępnie trawione enzymami toteż nie mają prawa uczulac. Bo to jest raczej dla lepszego przyswajania a nie uczulania czy nie.
Nie mam nic już do dodania, ponieważ nie zalezy mi na kłotniach, a merytorycznie nie dajesz argumentów dlaczego to karma Biomil jest taka super, które skłaniały by do dalszej dyskusji.
Nie tylko mojemyu psu nie odpowiadał "rewelacyjny'" Biomill.
http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.p ... ght=biomil
http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.p ... ht=biomill
(wypowiedź uzytkownika lioness:
Moj pies jadl kazda z tych karm.
Po Biomillu mial potworne gazy i nieszczegolne kupki, zreszta sklad tej karmy nie jest tak powalajacy, jak twierdza niektorzy - dla mnie zadna rewelacja.)
To opinie niegatywne osób na temat Biomilla więc prosze nie pisz że jest taka rewelacyjna dla każdego psa i że nie ma prawa uczulać, bo nie tylko mój pies ma z nią złe doświadczenia.
To ze nie karmiłbym ta karmą w dluzszej perspektywie, a to ze probowałem ją u psa, to nie ma nic do rzeczy, to dwie odrębne sprawy.
Po co się chcesz wyklocac. Mozesz mi wierzyc czy nie, ale karma ta go uczulala.
Poza tym uwazam ze pszenica nie jest niezbędna w karmie jak i kukurydza.
Wcale nie zamierzam nikogo przkonywac do tej czy innej karmy jak i dyskredytowac Biomila, mojego psa uczulal i moze sobie kazdy w to wierzyc albo i nie.
Prosze tylko nie zarzucaj mi klamstw bo nie jest to na miejscu, tak samo jak wykłócanie sie o tą czy tamtą karme.
Pisze tu w celach informacyjnych moze komus sie przyda, a nie zeby sie spierać i wykłócać.
Po to ma Biomill wersję dla psów sktóre mają sklonnosci do uczulen, żeby nie karmić werjsą np. Adult Maxi, gdyby takie wszystkie ich karmy były nie uczulające to by nie robili karmy w wersji dla psów podatnych na alergie- zastanów się nad tym, inaczej gdyby zakładali że kazda ich wersja nie ma prawa uczulać nie robili by tej wersji specjalnej dla psów które mają alergię:)
Wersja sensible nie ma kukurydzy i pszenicy w składzie, więc sami zakładają że po innych wersjach ich karmy mogą wystepować uczulenia, że są w tych wersjach składniki mogące uczulać.
Więc proszę Cie nie pisz takich rzeczy ze ich karmy są wstępnie trawione enzymami toteż nie mają prawa uczulac. Bo to jest raczej dla lepszego przyswajania a nie uczulania czy nie.
Nie mam nic już do dodania, ponieważ nie zalezy mi na kłotniach, a merytorycznie nie dajesz argumentów dlaczego to karma Biomil jest taka super, które skłaniały by do dalszej dyskusji.
Nie tylko mojemyu psu nie odpowiadał "rewelacyjny'" Biomill.
http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.p ... ght=biomil
(wypowiedź uzytkownika lioness:
Moj pies jadl kazda z tych karm.
Po Biomillu mial potworne gazy i nieszczegolne kupki, zreszta sklad tej karmy nie jest tak powalajacy, jak twierdza niektorzy - dla mnie zadna rewelacja.)
To opinie niegatywne osób na temat Biomilla więc prosze nie pisz że jest taka rewelacyjna dla każdego psa i że nie ma prawa uczulać, bo nie tylko mój pies ma z nią złe doświadczenia.
powiem Wam szczerze i jedno i drugie po części ma rację. Ale po co sobie do gardeł skakać. Nudzi mi się ciągle to samo pisać. Jednemu Pipkowi biomil bedzie służył a Ciapka będzie czyścić dalej niż widzi . I oboje macie racje , bo: biomil jest do niczego bo nie dostosował się do Ciapka, Biomil jest rewelacyjny , bo dostosował się do Pimpka. Mimo wielu rankingów najlepsza karma może nie służyć Ciapkowi, a pippek może przeżyć 18 lat na Bricie. BO NA TO SKŁADAJĄ SIĘ PEWNE CECHY OSOBNICZE i cały ogrom innych rzeczy i zjawisk zachodzącym w całym obrębie życia psa. Spokojnie nie ma naj - jest pewna klasa. Musicie to przyjąć do wiadomości ale nie ma numero 1 . To bzdura jeśli ktoś tak pisze. A numero 1 dla Ciapka może okazać się zerem. ZDrowego rozsądku, spokoju w dyskusji i mniej emocji życzę a większej kultury i szacunku dla siebie, bo ja też od Was się uczę. POZDRAWIAM PO WYPOCZYNKU I CUDOWNYM URLOPIE.
-
- Informacje
-