Brak apetytu.

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Gość

10 marca 2006, 22:52

Czy wiecie w jakich sklepach w łodzi można kupić Acane?
boguś

11 marca 2006, 08:43

Podaję numer do dystrybutora Łódź ZAKAZ REKLAMY ( OSOBY CHCĄCE UZYSKAĆ NAMIARY NA FIRMY, LECZNICE, CENY ITP. MUSZĄ SIĘ LOGOWAĆ INACZEJ TAKIE DANE NA NASZYCH STRONACH NIE POJAWIA SIĘ) jakby Krakvet wycofał ten numer to mogę posłać na priva lub maila
Magda 80

11 marca 2006, 22:32

Witam. mozecie mi doradzić jaka karma jest lepsza? Acana czy Belcando. daje mojemu 9 miesiecznemu pieskowi Purine właśnie ale planujmy zmiane kamry na lepsza.
DamaKier
Kontakt:

13 marca 2006, 15:34

Ja uważam, ze jednak Acana jest karmą lepszą. Mój pies jej nie je, bo ma za małe chrupki, ale w sumie uważam że jest w porządku. Do Belcando jakoś nie mam przekonania
Marzena

14 marca 2006, 11:10

Dzień dobry

Obydwie w/w karmy sa na tym samym poziomie klasowym.

Dziękuje
Pozdrawiam
Marzena Machnik
boguś

14 marca 2006, 11:19

Jeżeli jest to pies dużej rasy to lepiej podawać Acanę ze względu na zawartośc glukozaminy i chondroityny,w karmie Belcando i Bewi dog nie ma tego składnika.Produkuje te karmy ten sam koncern.
CO ROBIĆ :(:(:(

19 marca 2006, 10:54

Witam. no niestety zabieranie miski nic niedalo..tak jak radzil mi ktos dozucic 20 zł i kupic acane wiec kupilam.pies przed wysyłką jadl ryż z miesem bo niebylo karmy a czekalismy na acane. teraz od środy niecce ruszyc miski . no moze cos tam zjadł ale napewno nie tyle ile powinien.. jak mi się karma wysypała na podłoge to ją zjadł a miske powącha może troszke nioerazskubnie i do widzenia strasznie schudł. a nie wybioeram sie do lekarza bo jak sie cos robi w kuchni to z checia wacha i patrzy,tak samo przy stole. choc jest wyganiany t oz checia powraca.niechce go przekupiac mieszaniem z czyms bo tak nigdy go chyba nienaucze jesc karmy. a wg mnie acana to juz dobra karma i nietrzeba ciągle mieszac.nbo niewykluczam od czasu do czasu podania mu czegos do karmy ale nie codziennie czy regularnie. już nie wiem co robić:(
Gość

19 marca 2006, 13:35

prawie kazdy psiak ktory kilka z dni z rzedu jest tylko na gotowanym to nie chce jesc suchej karmy :)

Najblizszy tydzien/dwa bedzie wybrzydzac ale jak naprawde zglodnieje to zje. Teraz tylko konsekwencja - micha na 15minut, jak nie zje to zabierasz i dajesz w nastepnej porze karmienia. W 5 dniu najpozniej powinien wyczyscic miche do dna ;-)
Ale co najwazniejsze - ZADNEGO dokarmiania w ciagu dnia. Tylko micha z suchą karmą. Nawet jak urządzi tygodniowy strajk to nic mu nie bedzie :)
DamaKier
Kontakt:

20 marca 2006, 17:36

Ja się zgadzam z poprzednikiem- pies sam się nie zagłodzi, jak będzie mu naprawdę burczało w burzuchu to sam zje. I tak jak było mówione- nie podawaj mu nic innego, nie dokarmiaj innymi posiłkami
Gość

28 marca 2006, 06:12

Mialam taki am problem z karmieniem Labka.

grymasil przy jedzeniu suchej karmy,weterynarz polecil mi prosty sprawdzony sposob.pol lyzeczki smalczyku z skwarkami,wymieszac w suchej karmie tak aby karma miala zapach smalczyku/mozna zamiast smalcu Oliwe z oliwek/ wcinal az milo kazda karme.
CO ROBIĆ:(:(:(

29 marca 2006, 11:36

no być moze to dobry sposób. ja próbowałam już róznych rzeczy z ta miską odstawianiem tez.ale i tak zadał duzo mniej niz na tą rase przystało. sprobuje z tym tluszczykiem lub oliwka.tylko moje pytanie pies ma juz 9 miesiecy w jakich ilosciach tej oliwy bo chyba zdecyduje sie na oliwe ona jest bardzo dobra też na siersc.a smalec chyba nie jest tak zdrowy co o tym sądzicie? chociasz smalec pewnie by jadł chętniej..
Maria
Kontakt:

30 marca 2006, 13:30

Smalczyk jest średnio skuteczny:((
Jak i inne dodatki (serek, zupa, mleko, żółtko itd)
Mam to samo z moimi sznaucerami.
Suka to jeszcze jakoś je ale pies.... nic mu nie smakuje.
Żal mi tych moich potworów i nie potafię się zmusić by stosować rady "15 minut karmienia i następny posiłek" przez dłużej niż 2 dni.
Faktem jest, że po tych dwóch dniach to zaczynają zjadać dosłownie "do czysta" i szukają za jeszcze.
Ale następnego dnia wracają do starych przyzwyczajeń.
Muszę się zmobilizować żeby je "nauczyć jeść" i Tobie też radzę to zrobić. Jeśli masz niejadka to żadne dodatki nie pomogą na dłuższą metę. A pozatym nie zawsze masz chyba pod ręką jakiś zdrowy "dodatek".

Pozdrawiam
Maria
DamaKier
Kontakt:

31 marca 2006, 01:09

Oliwy dodajemy 2-3 łyżki, ja nie podaję codziennie tylko 4 razy w tygodniu
Kk

08 kwietnia 2006, 18:12

Witam Mam pytanie mój pies je acane large breed i niebardzo chce jest w ogóle suchą karme.zmienialismy mu juz. i nic.kazda je tak samo czyli prawie wcale. bylismy u lekarza jest zdrowy zywy a niechce jesc. jesli karme z czyms sie poda zjada chetnie a suchej robi baaardzo długie strajki. czy zdrowe jest mieszanie z takim meisem wielkosci smalcu ? bez kosci mięso. chcielismy kupic BARFA ale niemozemy nigdzie dostax.jesali ktos ma namiary na tro gdzie mozna kupic tego Barfa w Łodzi prosze napisac na e-maila podgląd niedostępny z góry bardzo dziekuje.a jesli nie napiszcie czy mieszanie z tym miesem jest dobre. <z tym wielkosci kostki smalcu>
Michal kar

08 kwietnia 2006, 20:22

BARF "nie można" kupić bo BARF to są przedewszystkim kości z mięsem( kupisz w każdym mięsnym) najlepiej: karczki wieprzowe lub to co zostanie po odkrojeniu kotleta, szyje, grzbiety indycze, wołowe lub cielęce miększe kości ( np: kręgosłupy), pozatym co kilka posiłków tych mięsno-kostnych daje sie zmielone warzywa, owoce. Przy BARF stawia sie bardzo na różnorodnść. Jeśli chcesz więcej info czy przepisy napisz mi priva.
ODPOWIEDZ
  • Informacje