Brak apetytu

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Dingo
Kontakt:

10 grudnia 2007, 19:11

Czym może być spowodowany brak apetytu u psa rasy COLLIE???
Dingo nigdy nie był "żarłokiem" ale ostatnio zaczął jeść coraz mniej.
Co może być tego powodem??? :?
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

11 grudnia 2007, 22:57

Dingo pytasz tak wielkim ogólnikiem, że będzie komukolwiek ciężko odpisać. To tak jakbyś zapytał czemu to auto nie jedzie. Odpowiedzi jest masa. Każda choroba do tego prowadzi. Wiec cokolwiek pomyślisz będzie prowadziło do kłopotów z jedzeniem.
elza

12 grudnia 2007, 07:36

A jak pies nie bardzo chce jeść- a zarłokiem był- i na spacerach sie pasie jak krowa?
Mozna cos doraźnie podać?
Pies je Purina Chow z jagnieciną, witamin nie dostaje. Może tu pies pogrzebany? Sunia ma 8 lat jest po sterylizacji- zabieg niecałe 2 mce temu.
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

15 grudnia 2007, 19:11

witaminy tak i zdecydowanie wizyta u lekarza i na czczo badania krwi.
elza

17 grudnia 2007, 15:15

Jarek pisze:witaminy tak i zdecydowanie wizyta u lekarza i na czczo badania krwi.
Mieszkam na przedmiesciu Krakowa i wszedzie mam daleko. Poszłam wiec do najblizszego weta choć i tak musiałam kilka przystanków autobusem przejechac. Z litosci tylko nie powiem w którym gabinecie byłam. O badaniach mozna pomarzyc bo to pewnie brak witamin albo jakas niestrawnosc- fakt apetyt poprawił się. Dostałam odsypane kilkanascie tabletek witaminowych. I tyle.
Chyba jednak podjade do Krakvetu po swietach, pies nie jest najmłodszy więc badania tak czy tak przydałyby sie raz na jakis czas.
ODPOWIEDZ
  • Informacje