Pięknie się reklamują z tą karmą,a jak się sprawdza?
Nie pasuje mi w składzie ta kukurydza.
Brit
karmiłam swojego psa zwykłym britem. tzn. dla szczeniat ras duzych/l a potem olbrzymich/xl. karma bardzo mu pasowała. sierść pięknie sie błyszczała, apetyt w sam raz, co do kup to zawsze robił duże. karma wypadła lepiej na moim psie niż np. josera, bosch, fitmin cz tańsza purina.
Karma ma bardzo dobry skład w porównaniu do ceny jaką trzeba za nią zapłacić. W składzie jest ponad 40% mięsa (białko około 25-30%). Purina w podobnej cenie ma około 10% mniej.
Karmiłem nią mojego owczarka przez miesiąc. Sierść się błyszczy, a piesek zdrowo się załatwia (w sensie twarde dowody). Karma dość wydajna, pies najada się mniejszą ilością niż wspomnianą wcześniej Puriną. Jeśli chcemy mieć w miarę dobrą karmę zapewniającą 100% zapotrzebowania za dosyć niską cenę to jest to dobry wybór.
Karmiłem nią mojego owczarka przez miesiąc. Sierść się błyszczy, a piesek zdrowo się załatwia (w sensie twarde dowody). Karma dość wydajna, pies najada się mniejszą ilością niż wspomnianą wcześniej Puriną. Jeśli chcemy mieć w miarę dobrą karmę zapewniającą 100% zapotrzebowania za dosyć niską cenę to jest to dobry wybór.
-
....no właśnie ta kukurydza w Forzie10, koszmar, jak moja suka się po tym drapała, uszy zapaskudzone, a miałam taką nadzieję bo karma niby dla alergika, i ze ta kukurydza jest jakaś "spoechjalna" ale niestety, w życiu żadnej Forzy w takim składzie kukurydzianym,..natomiast Brit CARE, sprawdzony wielokrotnie wypróbowany, z czystym sumieniem polecam, zwykłego Brita nie próbowałamRobert A. pisze:Pięknie się reklamują z tą karmą,a jak się sprawdza?
Nie pasuje mi w składzie ta kukurydza.
-
Czy ktoś ma doświadczenie z karmieniem bezzbożowym Brit venision, albo może ma tę karmę i mógłby podać skład z opakowania?
W necie stoi mięso z dzika na pierwszym miejscu składu - nie suszone/dehydratyzowane/mączka tylko po prostu mięso, czyli świeże, czyli nie ma go tam aż tak dużo chyba?
W necie stoi mięso z dzika na pierwszym miejscu składu - nie suszone/dehydratyzowane/mączka tylko po prostu mięso, czyli świeże, czyli nie ma go tam aż tak dużo chyba?
-
ja karmiłam Brit Care na zmianę albo jagnięcina albo dzik bezzbożowy, różnicy nie widziałam po suce, obydwie karmy smakowały i nie było żadnych sensacji , dla alergika mogę polecić zdecydowanie, ale nie mam worka niestety aby skład podać,
Nie widziałem składu procentowego karmy, ale jeśli podają same mięso niepodane obróbce, to nie ma go w suchej masie zbyt dużo (75% mniej niż podadzą na opakowaniu). Na drugim miejscu skrobia..... Ja bym karmę ominął.filodendron pisze:Czy ktoś ma doświadczenie z karmieniem bezzbożowym Brit venision, albo może ma tę karmę i mógłby podać skład z opakowania?
-
No właśnie inne Brity Care są na bazie mączek, a tu taki "myk" i niby karma bezzbożowa a białka mniej niż w tych z ryżem.
Nie ma nic złego w ziemniakach dla psów.hubert2212 pisze:Nie widziałem składu procentowego karmy, ale jeśli podają same mięso niepodane obróbce, to nie ma go w suchej masie zbyt dużo (75% mniej niż podadzą na opakowaniu). Na drugim miejscu skrobia..... Ja bym karmę ominął.filodendron pisze:Czy ktoś ma doświadczenie z karmieniem bezzbożowym Brit venision, albo może ma tę karmę i mógłby podać skład z opakowania?
Oczywiście, że nie ma, jeśli nie jest ich w karmie zbyt dużo. Nie ma podanego składu procentowego, a wymienione są na drugim miejscu, więc domyślam się, że nie stanowią raczej małego dodatku w karmie.Robert A. pisze:Nie ma nic złego w ziemniakach dla psów.hubert2212 pisze:Nie widziałem składu procentowego karmy, ale jeśli podają same mięso niepodane obróbce, to nie ma go w suchej masie zbyt dużo (75% mniej niż podadzą na opakowaniu). Na drugim miejscu skrobia..... Ja bym karmę ominął.filodendron pisze:Czy ktoś ma doświadczenie z karmieniem bezzbożowym Brit venision, albo może ma tę karmę i mógłby podać skład z opakowania?
-
- Informacje
-