CALIBRA dobra dla Dogow Niemieckich?

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

EWELINA i DOZEK

28 grudnia 2007, 20:20

Czy karma Calibra jets dobrej jakosci? I czy moze byc pokarmem dla dogow niemieckich? Mam 4 miesiecznego dozka i narazie dostaje Eukanube, ale chce wyprobowac Calibre czy warto zmieniac diete? :)
goskaaa

28 grudnia 2007, 20:25

Ja bym została przy karmie jak najlepszej, a Calibra do takich nie należy. Nie jest zła, ale w okresie kiedy tak dużej rasy pies rośnie z prędkością "światła" trzeba mu dostarczać najlepsze jakościowo pożywienie, ze sporą ilością glukozaminy i chonodroityny... Także jeżeli Eukanube dobrze toleruje to zostaw. Przyjżyj się ile ma tych składników na stawy w składzie, jezeli niewiele to podawaj dodatkowo arthroflex lub arthrofos, lub arthroscan lub choćby caniviton. Trzeba zainwestować w mocne stawy bo te rasy mają tendencje do problemów w pózniejszym wieku, a czym skorupka za młodu nasiąknie .... ;)
Awatar użytkownika
Robert A.

29 grudnia 2007, 08:54

Calibra jest karmą Czeską,średniej jakości i ma dużą cenę jak na swą jakość.Z Czeskich najlepsza jest Fitmin.Dog jest najbardziej wrażliwym ze wszystkich Molosów(sam mam Filę Brasileiro i Tosę Inuu) w tak młodym wieku powinnaś uważać na stawy!!!Koniecznie dodatkowy preparat oprócz karmy.Karma Calibra pozostawia sporo do życzenia.W tej klasie cenowej warto kupić dla niego Bento Kronnen,lub Proformance lub inne ale nie Calibrę.Co chwilę czytam o kukurydzy z pleśnią w karmach Calibra itd..Pozdrawiam. :)
ODPOWIEDZ
  • Informacje