Być może wypróbuję Biomila, natomiast RC nie chcę żywić mojego psa. Mój pies dostawał dodatkowe witaminy, ale było mi bardzo trudno wymierzyć własciwą proporcję. Wiadomo, że zarówno niedobór, jak i nadmiar witamin może niekorzystnie wpłynąć na organizm.Szafirro pisze:Gość pisze:Szafirro pisze:Podawałam tą karmę i muszę napisać beznadzieja- pies po 2 tygodniach zaczął tracić sierść, pojawił się łupież, i oprócz tego kupy nie takie jak powinny. Oddałam pół worka sąsiadce (a właściwie jej kundelkowi) i sytuacja się po takim samym czasie powtórzyła. W tej cenie znam lepsze karmy i pod względem ceny jak i przyswajalności. Pisałam do sklepu w którym zamówiłam tą karmę ale nie raczyli odpisać czyli wiedzą że sprzedają chłam.
Ojej...ten post mnie zmartwił, gyż ja również zakupiłam dla mojego pieska karmę Canidae licząc na jej znakomitą jakość. Do niedawna mój piesek był karmiony gotowanym jedzonkiem i pomimo dodawania dodatkowych witamin zauważyłam zmianę w wygladzie sierści i problem z rozdwajajacymi się pazurkami. Szukając informacji na ten temat dowiedziałam się, iż przyczyną może być niedobór mikro i makroelementów, dlatego zdecydowałam się przejść na suchą karmę.
Po przeczytaniu powyższego posta mam ogromne obawy czy w dalszym ciągu zmuszać mojego zwierzaka do jedzenia tej karmy czy poszukać czegoś innego. Jaka zatem karma jest przez Was sprawdzona, którą można byłoby polecić dla małej istoty ważącej 2 kg i w dodatku niesamowicie wybrednej ?
z bardziej popularnych karm możesz spróbować ROYAL CANIN Mini Exigent 4kg, jeśli jesteś wtajemniczona spróbuj BIOMILL Adult Mini 7,5kg
dodatkowo kup sobie jakieś witaminy dla psa - jest ich masa na rynku
jak nie przejdzie to do weterynarza- to co piszesz może być objawem jakiejś choroby
Na razie podaję Canidae - zobaczymy po pewnym czasie jakie będą tego efekty. Każdy pies może inaczej zareagować na daną karmę - jednemu może ona słuzyć, a drugiemu wręcz przeciwnie.