Ceny karm w USA a w POLSCE
na marginesie - z furosemidem ktory jest bardzo powszechnie stosowany - trzeba ostroznie zeby nie wylac dziecka z kapiela. Dlatego uwazam, ze zaufany, rozsadny i blyskotliwy weterynarz to najwiekszy skarb posiadacza zwierzaka.
hehehehgoska bo twój pies sikał chlorowodorkiem glukozaminy, który nie poszedł tam gdzie trzeba
(to żart jest)
bardzo mozliwe az z ciekawosci sprawdziłam bo mam opakowanie w domu... fakt w składzie jest chlorowodorek glukozaminy, ale w arthroscanie ktory teraz dostaje równiez jest tez chlorowodorek.... moze tajemnica tkwi w tym iż w ludzkim nie ma chonodroityny
o widzę postępy
wiele ludzkich preparatów ma chonodroityne - ten polecany przeze mnie też ma. Uwierz mi, że to samo. Arthrostop czy artthoscan.
Siarczan glukozaminy wchłania sie w około 98% - dlatego daje się go mniej, chlorowodorku trzeba dać o wiele więcej żeby odniosło to jakiś efekt, który wg. wielu i tak jest marny.
wiele ludzkich preparatów ma chonodroityne - ten polecany przeze mnie też ma. Uwierz mi, że to samo. Arthrostop czy artthoscan.
Siarczan glukozaminy wchłania sie w około 98% - dlatego daje się go mniej, chlorowodorku trzeba dać o wiele więcej żeby odniosło to jakiś efekt, który wg. wielu i tak jest marny.
czekaj bo sie pogubiłam
Arthrostop plus ( ludzki) - po ktorym miała sensacje
na 1 tabl.
-chlorowodorek glukozaminy (500 mg)
- MSM (100 mg)
- kwas boswelinowy (8,3 mg)
- mangan (0, 33)
Arthroscan plus ( psi) ktory dostaje teraz
na 1 tabl.
- Chlorowodorek glukozaminy (300 mg)
- siarczan chonodroityny (20 mg ????) w tej z dolfosu jest chyba tez z 200
- MSM (200mg)
- wit. C ( 15 mg)
- Mangan ( 1,0 mg)
- mieszanina wyciągów z Czarciego pazura, soji zwyczajnej, awokado ( 210 mg)
na 1 tabl.
- MSM (100 mg)
- mangan (0, 33)
na 1 tabl.
- MSM (200mg)
- wit. C ( 15 mg)
- Mangan ( 1,0 mg)
stosując np. OLIMP ARTHROBLOCK® gdzie jest 375 mg siarczanu gl.. i 300 siarczanu cho... - możesz spokojnie podzielić kapsułkę na 2 - 3 częsi i da to ldobry efekt. Zapłacisz za 100 kaps - 45 zł - starczy ci to na - 200 do 300 dni, dając Arthroscan - dajesz np. 1 tab na 20 kg - zakładając że twój pies waży te 20kg - starczy ci to na 60 dni - zapłacisz - 54.90 zł.
nie musze chyba tego komentowaćgoskaaa pisze:czekaj bo sie pogubiłam
na 1 tabl.
- MSM (100 mg)
- mangan (0, 33)
na 1 tabl.
- MSM (200mg)
- wit. C ( 15 mg)
- Mangan ( 1,0 mg)
no niby nie,
ale po dokładnej analizie twojego zacytowanego artykułu zaczynam miec pewne wątpliwosci co do tego akurat arthroscanu ...
a o to co znalazlam... dla psów...
na 100 ml
Glukozamina HCI - 16 900 mg
MSM- 10 100 mg
siarczan chonodroityny - 3300 mg
kwas hialuronowy - 75 500 mg
ale po dokładnej analizie twojego zacytowanego artykułu zaczynam miec pewne wątpliwosci co do tego akurat arthroscanu ...
a o to co znalazlam... dla psów...
na 100 ml
Glukozamina HCI - 16 900 mg
MSM- 10 100 mg
siarczan chonodroityny - 3300 mg
kwas hialuronowy - 75 500 mg
Giziu co Ty gadasz? Pies rasy dużej szczególnie podatny na choroby stawów powinien dostawać minimum 600 mg glukozaminy dziennie, czyli wychodzi z tego preparatu Olimp po 2 kapsułki dziennie, czyli 100 tabl. na 50 dni starcza. Wiec twierdzenie ze starcza na 200-300 dni jest smieszne.W takich minimalnych ilosciach jakich Ty byc to dawał to nie zadnego znaczenia.
I nie pisze ze 600 mg na dobę to jest za dużo bo niektóre karmy mają i po 1000 mg....jeśli nie wierzysz spytaj dobrego lek wet.
Co Ty chcesz dzielić jedną kapsułke zawierającą 375 mg na dwie trzy części dziennie dla psa np. owczarka? TOz to zadna ochrona.
I nie pisze ze 600 mg na dobę to jest za dużo bo niektóre karmy mają i po 1000 mg....jeśli nie wierzysz spytaj dobrego lek wet.
Co Ty chcesz dzielić jedną kapsułke zawierającą 375 mg na dwie trzy części dziennie dla psa np. owczarka? TOz to zadna ochrona.
tak własnie... z tym dzieleniem to bym nie przesadzala... moja suka waży 26 kg i włozyłam ją do przedziału 20-40 kg więc dostaje dwie dziennie czyli wychodzi po 600... tyle ze wlasnie trzeba jeszcze wziąc pod uwage jaka zawartosc ma karma itd...
ale mi generalnie chodzi o tą pierunską róznice w przyswajaniu i skutecznosci pomiedzy siarczanem a chlorowodorkiem glukozaminy... ale juz napisałam do mojego weta zobaczymy co odpowie...
ale mi generalnie chodzi o tą pierunską róznice w przyswajaniu i skutecznosci pomiedzy siarczanem a chlorowodorkiem glukozaminy... ale juz napisałam do mojego weta zobaczymy co odpowie...
oj owczarz, a pisałem o czytaniu ze zrozumieniem
masz racje - w przypadku chlorowodoru tak jest, bo więkość ląduje wiesz gdzie.
Dorosły człowiek powinien dostawać około - 1200 do 1500 mg siarczanu gluko0zaminy dziennie - ale jest to dawka lecznicza lub dla osób szczególnie narażonych np. kulturystów. Jeżeli pies waży 20-25 kg - to można sobie przeliczyć - ale powtarzam - są to dawki lecznicze. Wy jak sądzę stosujecie profilaktykę - czyli dawki powinny być zmniejszone o około połowę. przecież pies jest zdrowy i jego stawy produkują co trzeba.
Na psa gośki czyli 26 kg - kaps na pól jest wystarczjący - profilaktycznie, leczniczo oczywiście więcej.
Przyjmowanie tego typu suplementów powinno również odbywać się pulsacyjnie czyli podawanie suplementu przez ok. min 6-8 tyg. optimum 3 miesiące i potem tyleż samo przerwy - po to żeby pobudzić organizm w takim celu, aby sam produkował co trzeba. Po tym następna kuracja - ich ilość zależy od organizmu, ćwiczeń, rehabilitacji, wagi(nadwagi)
ciągła suplementacja może być bezcelowa ponieważ organizm przestanie reagować na środek
masz racje - w przypadku chlorowodoru tak jest, bo więkość ląduje wiesz gdzie.
Dorosły człowiek powinien dostawać około - 1200 do 1500 mg siarczanu gluko0zaminy dziennie - ale jest to dawka lecznicza lub dla osób szczególnie narażonych np. kulturystów. Jeżeli pies waży 20-25 kg - to można sobie przeliczyć - ale powtarzam - są to dawki lecznicze. Wy jak sądzę stosujecie profilaktykę - czyli dawki powinny być zmniejszone o około połowę. przecież pies jest zdrowy i jego stawy produkują co trzeba.
Na psa gośki czyli 26 kg - kaps na pól jest wystarczjący - profilaktycznie, leczniczo oczywiście więcej.
Przyjmowanie tego typu suplementów powinno również odbywać się pulsacyjnie czyli podawanie suplementu przez ok. min 6-8 tyg. optimum 3 miesiące i potem tyleż samo przerwy - po to żeby pobudzić organizm w takim celu, aby sam produkował co trzeba. Po tym następna kuracja - ich ilość zależy od organizmu, ćwiczeń, rehabilitacji, wagi(nadwagi)
ciągła suplementacja może być bezcelowa ponieważ organizm przestanie reagować na środek
nie musisz pytać weta - wielki brat "google" ci odpowiegoskaaa pisze: ale mi generalnie chodzi o tą pierunską róznice w przyswajaniu i skutecznosci pomiedzy siarczanem a chlorowodorkiem glukozaminy... ale juz napisałam do mojego weta zobaczymy co odpowie...
-
- Informacje
-