Ceny karm w USA a w POLSCE

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

OWCZARZ

25 sierpnia 2007, 17:37

patrilla milo Cie znow tu widziec:) Tak fajnie jest powymieniać się doświadczeniami, ale jesli ktoś klepie cały czas tylko o tym Olimpie a poza tym wszystkich traktuje z gory to chyba juz robi sie to mniej fajne prawda?:)
OWCZARZ

25 sierpnia 2007, 17:39

Giziu znow ywciagasz cos z kontekstu zdania i łapiesz innych za słowa? Naprawde daj juz spokoj i wyluzuj bo robi sie to nudne. Wyglada na to ze trafil się nam kolejny chochlik forumowy ktory liczy tylko na wykłócanie się z innymi.

Chyba ze jestes tu w celu pobijania rekordow. 118 postow od 21 sierpnia to daje 29,5 posta dziennie. Wow! Robi wrazenie :lol:
goskaaa

25 sierpnia 2007, 17:42

GIZIU pisze:
Robert Alka pisze:Muszą być siarczany zarówno glucosaminy,jak i chondroityny,i tylko wtedy ma to sens o chlorowodorkach można zapomnieć.
:)
wskaż choć jedno zdanie gdzie twierdziłem inaczej
kurde, po prostu szok
np tu nam zarzuciles ze to my twierdzimy ze to jeden grzyb
najbardziej przekonujący był ten że siarczan a chlorowodorek glukozaminy to jeden grzyb i trzeba dawać ich tyle samo
pa.
a teraz sam cytujesz post w ktorym własnie Robert mówi ze nie :D wiec o co chodzi??
OWCZARZ

25 sierpnia 2007, 17:46

Czytaj wyraznie posty: pisałem ze "czy to bedzie siarczan czy chlorowodorek to i tak nie starczy 300 mg" co nie znaczy ze stwierdzilem ze wartosc chlorow. a siarczanu jest taka sama i ze porownalem ze to to samo.

jesli nie mozesz zrozumiec to Ci wyjasnie: chodzilo o to ze nawet jesli to nie będzie chlorowodorek tylko siarczan to i tak wg mnie jest to za mało.

Mam nadzieje ze teraz juz zrozumiesz, a nie bedziesz mowil ze powiedzialem iz siarczan a chlorowodorek to jeden grzyb.
Awatar użytkownika
GIZIU

25 sierpnia 2007, 17:51

gośkaa....
owczarz - młody człowieku - jeszcze do dzisiaj rana nie wiedziałeś że jest podział na siarczan i chlorowodorek i twierdzisz, że wiesz ile czego trzeba dać.
znów sie wymądrzam :lol:
Awatar użytkownika
patrilla

25 sierpnia 2007, 17:51

OWCZARZ myślę, ze to jest tak jak jest z racjami GIZIowym (nie uważam by był trolem pozdrowienia z dogomanii) psom ta konfiguracja służy ja kiedyś polecałam arthron complex + wit C i byłam pewna ze mojej suce służył bo służył, ale teraz widzę, ze można lepiej ... preparat z olimpu ma bardzooo wysokie stężenia, ale nie ma kilku składników posiadanych przez dolfosu naprawdę - wolny wybór ...
ja polecę cos jeszcze właśnie taki uparty człowiek mi to wciskał-jego psom służył rewelacyjnie, ale ja stwierdziłam, że ile w psa można wciskać preparatów ...
http://orling.pl/GELACAN%20PROFI.htm
wole podać surowe kurze łapki z pazurami, galaretkę drobiową, lub żelatynę (wieprzowej moja mała nie moze :() to też źródełko kolagenu :)
dlatego powtarzam czytać uczyć się, czerpać od siebie dla dobra naszych psów ...
do niedawna też słyszałam opinie ze glukozamina to placebo ... podobny kaliber - ja wierzę w homeopatie inni nie i daliby sie pokroić, że nie działa, a gdyby nie działała ja juz dawno byłabym pokrojona ... jednak jak ktoś sie piekli mówię na ciebie nie działa na mnie tak i koniec tematu ... i tego Wam życzę ...
OWCZARZ

25 sierpnia 2007, 17:54

Giziu czemu zarzucasz inhnym takie rzeczy??? Czy siedziesz w mojej glowie zeby twierdzic ze nie wiedzialem? Smiesza mnie te Twoje insynuacje.
Najpierw insynujesz moj wiek 16 lat- mowie zapytaj p.Marzenki zna mnie osobiscie to Ci powie ile mam

Potem twierdzisz ze powiedzialem ze chlorowodorek i siarczan to tosamo- gdy CI wyjasniam ze nie powiedzialem tego w ten sposob to znowu sie czepiasz odnosnie dawkowania...czy Ty wiesz najlepiej a nikt nie moze miec swojego zdania????????????????????????????????

Smieszy mnie juz Twoje zatrzetrzewienie.
goskaaa

25 sierpnia 2007, 17:59

GIZIU w dodatku gdy ja biore sobie do "serca" twoje uwagi, (bo fakt nie zauwazylam nigdy tej róznicy i nie zwrocilam uwagi czytajac sklady gdzie jest siar. a gdzie chlor. ) i sprawdzam faktycznie jak to wyglada w ktorych preparatach zarzucasz mi brak myslenia... sory ale sam na nas naskoczyles ze uwazamy ze to jeden grzyb, gdy od kilku stron toczy sie dyskusja ze nie to samo i nikt tego nie neguje... wiec nie rozumiem... tylko dlatego podlegam dyskryminacji w twoich oczach bo jestem kobietą, bo twoje komentarze zalatują mi szowinizmem a myslałam ze prowadzimy merytoryczną dyskusje ktora tak czy inaczej dawno od biegła od tematu ceny karm w USA i europie :D
OWCZARZ

25 sierpnia 2007, 18:01

Giziu tak a propo:

DOlfos Arthrofos zalecane dawkowanie: 1 tabl. na 20 kg ciężaru czyli mój pies ważący 45 kg min. 2 tabletki dziennie.
Jedna tabletka zawiera 300mg SIARCZANU glukozaminy??? Zatem przynajmniej 600 mg na dobe i bynajmniej nie jest to dawka lecznicza. Jakies pytania???????

P.S. Kobiety się traktuje inaczej niż ty goskaaa.
goskaaa

25 sierpnia 2007, 18:03

P.S. Kobiety się traktuje inaczej niż ty goskaaa.
ze niby jak Owczarz??
Awatar użytkownika
GIZIU

25 sierpnia 2007, 18:04

gośka jeżeli ty to stwierdzenie
....pt. rusz głową - zrozumiałaś jak atak na ciebie.....
nie....
nie....
chodziło o to żeby rozważnie wybierać preparaty i nie wydawać kasy która idzie w błoto.
szkoda tylko, ze we wszystko wpieprza sie owczarz i sieje zamęt ze swoimi klapami na oczach
OWCZARZ

25 sierpnia 2007, 18:05

goskaaa chodzilo mi o to ze kobiety sie traktuje inaczej czyli z szacunkiem, inaczej czyli nie tak jak Cie Giziu potraktowal:)
goskaaa

25 sierpnia 2007, 18:05

GIZIU pisze:gośka jeżeli ty to stwierdzenie
....pt. rusz głową - zrozumiałaś jak atak na ciebie.....
nie....
nie....
chodziło o to żeby rozważnie wybierać preparaty i nie wydawać kasy która idzie w błoto.
szkoda tylko, ze we wszystko wpieprza sie owczarz i sieje zamęt ze swoimi klapami na oczach
giziu bo tak to zabrzmialo, ale wówczas to olałam bo nie lubie sie skupiac na głupotach...-
ja tam zabieram sucz i idziemy przeciągac malucha, rano wzieła dawke wspomagacza psiego :d moze i cinquecento przeciągnie :D
OWCZARZ

25 sierpnia 2007, 18:07

GIZIU uwazaj na sposob w jaki sie wyrazasz, inaczej dr Jarek lub Pan Marek bedą Cie musieli upomniec.

Jeszcze raz spytam sie, czy to wg Ciebie są klapy na oczach, chyba nie:

Giziu tak a propo:

DOlfos Arthrofos zalecane dawkowanie: 1 tabl. na 20 kg ciężaru czyli mój pies ważący 45 kg min. 2 tabletki dziennie.
Jedna tabletka zawiera 300mg SIARCZANU glukozaminy??? Zatem przynajmniej 600 mg na dobe i bynajmniej nie jest to dawka lecznicza. Jakies pytania???????
OWCZARZ

25 sierpnia 2007, 18:27

Widzisz nie masz argumentow...ja koncze dyskusje z Toba bo jesli takich slow uzywasz ze "wpieprzam sie" jak powiedziales....to nie pozwolę się tak traktowac.
ODPOWIEDZ
  • Informacje