Charczenie w gardle

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Koko

13 maja 2005, 16:43

Ostatnio mój pies zaczął dziwnie charczeć. Może ma chore gardło. Byłam z nim u weterynarza, ale stwierdził, że na oskrzelach i płucach jest czysto. Pies wpadł do jeziorka tydzień temu i mógł się troszkę przeziębić. Żadnych innych objawów oprócz charczenia nie zaobserwowałam. W związku z tym mam pytanie. Jak mogę leczyć gardło psa sposobami domowymi? Podaję na razie trochę wody z miodem i cytryną oraz troszkę syropku dla dzieci.
Jeśli stan gardełka się nie poprawi to oczywiście ponownie odwiedzę weterynarza. Jednak może uda się doleczyć psa w domu? Może nie będzie potrzeby podawania antybiotyków (mam nadzieję).
Charczy przy wdechu szczególnie. Co to może być?
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

13 maja 2005, 23:42

zdecydowanie kontrola u lekarza, proszę nas nie zmuszać do leczenia przez internet nie jest to zgodne z moim wyobrażeniem o zawodzie lekarza czyli etyką , mogę konsultować doradzać, ale nie leczyć nie widząc zwierzaka.
Koko

14 maja 2005, 09:51

Dzięki za radę. Oczywiście, że pójdę do weterynarza. Już byłam przecież od razu. Ale nic na oskrzelach nie ma. Wiadomo, że jak teraz pójdę, to psa czekają antybiotyki, a on bardzo źle je toleruje. Chciałabym tego uniknąć jeśli się da. Od dawna wiadomo, że antybiotyki nie są korzystne dla organizmu. Stąd moje pytanie. Dzisiaj jest dużo lepiej z tym charczeniem, więc może nie będzie trzeba podawać antybiotyku. Jeśli jednak do jutra nie przejdzie w poniedziałek ponownie się wybiorę do weterynarza.
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

14 maja 2005, 10:39

słuszny sposób postępowania
ODPOWIEDZ
  • Informacje