witam wszystkich.mogą mi państwo powiedzieć która z tych karm byłaby najlepsza jako smakołyki?
http://www.krakvet.pl/bosch-biscuits-la ... -2134.html
http://www.krakvet.pl/bosch-cake-p-2145.html
http://www.krakvet.pl/bosch-goodies-prz ... -2147.html
te ostatnie mają najwięcej białka ale niewiem która najlepsza.podkreślam że piesek zdrowy:)niema żadnych niedoboró itp. itd.z góry dziękuje za pomoc.
Marta z pieskiem
co lepsze?
W przypadku przysmaków nie musisz tak restrykcyjnie patrzec na skład, jesli pies ma na codzień dobrą dietę i bazuje na jedzeniu dobrej jakości, to naprawdę przysmaki nie sa w stanie niczego popsuć. Na ogół smaczki nie zachwycają składem (niektóre mają kilka procent czegoś mięsnego, a masa w ogóle nie ma nic wspólnego z czymkolwiek mięsnym).
Które lepsze? Te, które bardziej polubi Twój pies To ma być przysmak, nagroda, więc ma mu sprawiac przyjemnośc jedzenie jej. Od siebie moge dodac, że ciastka Boscha bywają bardzo duże (nie wiem, czy wszystkie, ja kiedys kupowałam dla psa i pamiętam, to były pokaźnych rozmiarów- ale to jeden czy dwa rodzaje, reszty nie jestem pewna), więc przy malutkich pieskach będą bardziej służyły jako coś do dłuższego gryzienia i ropracowania, przy szkoleniu itp. chyba będa kiepskawe
Które lepsze? Te, które bardziej polubi Twój pies To ma być przysmak, nagroda, więc ma mu sprawiac przyjemnośc jedzenie jej. Od siebie moge dodac, że ciastka Boscha bywają bardzo duże (nie wiem, czy wszystkie, ja kiedys kupowałam dla psa i pamiętam, to były pokaźnych rozmiarów- ale to jeden czy dwa rodzaje, reszty nie jestem pewna), więc przy malutkich pieskach będą bardziej służyły jako coś do dłuższego gryzienia i ropracowania, przy szkoleniu itp. chyba będa kiepskawe
A ja ci proponuję kupić trochę wołowinki,lub pierś z indyka czy kurczaka, ugotować, pokroić w kostkę i to mieć jako smaczek... Gwarantuję że pies da się za to pociąć i zrobi wszystko
Na moje tez super działa ser żółty, ale tego nie za dużo...
Na moje tez super działa ser żółty, ale tego nie za dużo...
z robionymi pzrezemnie smaczkami próbowałam już wiele razy ale nic.ta karma też mu tak srednio idzie.może mógłby ktoś podsunąć coś dobrego i niezbyt drogiego.te ciastka poleciła mi sąsiadka.z góry dziękuje
Marta z pieskiem
Marta z pieskiem
Do szkolenia używam pasztetu - tzn. psiej puszki (evanger's, belcando, bozitta) - suka normalnie nie jadła, na ciasteczka, pierdoły nie zwracała uwagi, a to wciąga. Pies liże zamiast gryźć - a niezbyt młoda jest, to pewnie to jej bardziej odpowiada.Anonymous pisze:z robionymi pzrezemnie smaczkami próbowałam już wiele razy ale nic.ta karma też mu tak srednio idzie.może mógłby ktoś podsunąć coś dobrego i niezbyt drogiego.te ciastka poleciła mi sąsiadka.z góry dziękuje
Marta z pieskiem
Wada, to oczywiście masakrycznie brudne ręce, ale trudno Pies ładnie pracuje.
Moja uwielbia świńskie serduszko jako przysmak. To działa lepiej niż jakiekolwiek ciastka!
czemu tak uważasz?Robert A. pisze:Profesor Religa nie będzie z Ciebie zadowolony
Pozdrawiam.
a co do smakołyków to psia puszka zdała egzamin.
dziękuje wszystkim
marta z pieskiem
Bo w końcu to SERCEAnonymous pisze:czemu tak uważasz?Robert A. pisze:Profesor Religa nie będzie z Ciebie zadowolony
Pozdrawiam.
-
- Informacje
-