Hej. Chciałąm się spytać czy ta karma ma dobry skład. Wiem, że potrzebna sucha analiza, ale nawet tego nie potrafie, a wiem, że jest tu kilka osób które się na tym znają i można im zaufać. Natknęłam się na tą karmę przypadkiem jak zamawiałam paszę dla mojego konia i tu pytanie czy warto ją wypróbować??? bo cene ma naprawdę bardzo przystępną, ale nie wiem jak ze składem. Oto link, czekam na odpowiedzi:
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
co sądzicie o tej karmie?
Dostałam chyba też od nich ofertę do stałej "współpracy" , jeżeli nie od nich to kilka z podobnych firm (wiem że w 2 czy 3 też podstawą było zywienie koni) i mało brakowało abym uruchamiła swój wstrętny język i odpisała że dziękuję ale moje psy nie zasłużyły na aż taką tandetę.
Jeżeli nawet nie znasz się aż tak dobrze to na karmie powinna być b.dokładna analiza biochemiczna (to jest lista na kilkadziesiąt pozycji włącznie z pierwiastkami śladowymi) , to co jest napisane tutaj mówi tylko że producent woli nie ujawniać nic więcej.
Jeżeli nawet nie znasz się aż tak dobrze to na karmie powinna być b.dokładna analiza biochemiczna (to jest lista na kilkadziesiąt pozycji włącznie z pierwiastkami śladowymi) , to co jest napisane tutaj mówi tylko że producent woli nie ujawniać nic więcej.
No w sumie racje, bo ta karma nawet nie ma składu podanego, a przepraszam ma, ale to chyba nie nazywa się skład tylko analiza
"SKŁAD: białko surowe 23%, tłuszcz surowy 11%, włókno surowe 2,5%, popiół surowy 8%, wapń 1,3%, fosfor 1,2%, wit. A 15000 IU/kg, wit. D3 1500IU /kg, wit. E 100IU/kg"
Dziekuje, że mnie odwiedliście od tego pomysłu, teraz karmie profilum i ludzie mi mówią, że zła karma, ale mimo wszystko napewno lepsza od tej.
Po za tym robią naprawdę niezłą paszę dla koni i niech lepiej się tylko tym zajmą...
"SKŁAD: białko surowe 23%, tłuszcz surowy 11%, włókno surowe 2,5%, popiół surowy 8%, wapń 1,3%, fosfor 1,2%, wit. A 15000 IU/kg, wit. D3 1500IU /kg, wit. E 100IU/kg"
Dziekuje, że mnie odwiedliście od tego pomysłu, teraz karmie profilum i ludzie mi mówią, że zła karma, ale mimo wszystko napewno lepsza od tej.
Po za tym robią naprawdę niezłą paszę dla koni i niech lepiej się tylko tym zajmą...
Z tańszych a dobrych karm masz np. Acanę, Purinę - i zawsze płacisz za opakowanie, im mniejsze tym więcej za kg np. Acana 3 kg to 48 zł (16 zł za 1 kg) a worek 18 kg to 220 zł (12,20 za 1 kg). W zależności ile pies je dobierasz maksymalną ilość worka, dobrze się też zaopatrzyć w hermetyczne opakowania do przechowywania żywności - wtedy karma się tak nie utlenia (większość trzymasz w hermetycznym pojemniku i co 2-3 dni wyciągasz potrzebną ilość karmy) .
-
- Informacje
-