co to takiego ..
bo to tak jest jak pies biegnie czy skacze na kogoś a boksery niestety tak robią to ludzie myślą że chcą zaatakować .ktoś kto nie zna zachowania tych psów no to może mieć takie po prostu wrażenie .i tak najlepiej po policje jeszcze zadzwoń albo nie wiem wojsko powiadom . to już jest przesada . piesek dzisiaj był na długim spacerze ćwiczyliśmy różne komendy nagradzałam go głaskałam i był nawet spokojny więc to chyba działa
-
boksery są wyjątkowe. To są niesamowite psy. Już dawno postanowiłam, że w przyszłości to właśnie będzie mój towarzysz. Uwielbiam w nich tą radość, to zapraszanie do zabawy każdego psa, uwielbianie całego świata dookoła. Owszem potrzebują ruchu, ćwiczeń, szkolenia oraz wysiłku intelektualnego, ale to tak jak każdy pies. One po prostu kochają wszystko co się rusza. A to że mają adhd - jak dla mnie super, uwielbiam psie głupawki:)
dokładnie tak kiedyś mi ktoś powiedział że są psy koty i są boksery ten widok tego psiaka jak nawet wyjdziesz na 15 min i wracasz a on się cieszy całym ciałem jest bezcenny fakt trzeba im poświęcać dużo czasu wszystko je ciekawi w sumie on ma dopiero rok to jeszcze młody pies dlatego tez te jego adhd jest może bardziej że tak powiem aktywne szkoda tylko że te psiaki są takie podatne na choroby ale i tak są kochane
Moje mają kumpele bokserke (co prawda Neya nie bardzo chce się z nią zgodzić, już miały kilka kłótni) jest w wieku Sheny czyli w tym roku 8 lat skończy. Jako takich problemów ze zdrowiem nie ma, ani łapy ani serce (pies rasowy z hodowli), jest w świetnej kondycji niektóre suki w jej wieku nie mają tyle energii a ona cały czas by się wściekała.( cały czas ma ADHD) Co prawda potrafi zaatakować innego psa czy obszczekać człowieka ale to kwestia jej wychowania (a raczej braku szkolenia gdyby tylko jej pani chciała coś z tym zrobić). Niestety Saba ma zakaz podchodzenia do mnie i wylewnego witania co bardzo jej się nie podoba bo chętnie by na mnie poskakała i oblukała moje kieszenie
powiem ci że mój psiak tez nie szczeka ani na ludzi ani na psy chyba że kogoś obcego na klatce usłyszy . ja nie mówie że ja cały dzień z nim siedze i się bawie czy całymi dnami biega też ćwicze z nim posłuszeństwo .to jest fajne że ma adhd bo jest pocieszny ale fakt faktem jak dłużej pobiega czy kogoś spotka i się bawi to wieczorem ma biegunke i to dość często pisałam zresztą o tym .dlatego niby chcieli go wyciszyć ja natomiast wole jakieś normalne metody jak właśnie takie o których pisaliście
-
- Informacje
-