Co z sequestringiem - PROformance?

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

wisnia

26 października 2007, 22:48

Podobno PROformance zawiera minerały nie w formie chelatowanej tylko wiązane nową metodą zwaną sequestringiem, która pozwala na wolniejsze stopniowe uwalnianie i w rezultacie prawie całkowite przyswajanie - 98%, podczas gdy w formie chelatowanej wykorzystane jest ok. 33% minerałów. Podaję za reklamą znalezioną w internecie. Słyszeliście o czymś takim jak sequestring? :shock: Ja oczywiście nie :? W żadnej innej karmie chyba tego nie ma, ale może wiecie czy to naprawdę jest takie super - może warto spróbować PROformance? :wink: :) :) :)
Awatar użytkownika
GIZIU

26 października 2007, 22:54

wisnia pisze: podczas gdy w formie chelatowanej wykorzystane jest ok. 33% minerałów. Podaję za reklamą znalezioną w internecie. - może warto
chelaty to jedna z najlepiej przyswajalnych form podawania witamin i minerałów - to kompletna bzdura. Zauważyłem że za dużo czytasz reklam - osiwiejesz za szybko.
Jeżeli chodzi o te Twoje sequestringiem to jedyną wiarygodną osobą będzie Ata - o ile zechce pomóc :lol:
wisnia

26 października 2007, 23:01

Hi!Hi! :lol: Ja wcale nie chcę wszystkiego testować na swoich psach, ale trochę mnie to interesuje, zwłaszcza nowości :wink: :lol: :lol: :lol:
wisnia

26 października 2007, 23:33

Giziu bardzo cię lubię, ale jeżeli działam Ci na nerwy to nie traktuj mnie lekceważąco - po prostu mi nie odpowiadaj. 8) :wink:
Awatar użytkownika
Borysek

27 października 2007, 01:03

Wydaje mi się, że sequestering agents, complexones, chelating agents to po prostu różne angielskie określenia związków chelatowych, więc ten "sequestering" to chyba żadna nowość. Głowy jednak uciąć sobie nie dam - jakby co, proszę mnie poprawić :wink:
Awatar użytkownika
GIZIU

27 października 2007, 09:39

wisnia pisze:Giziu bardzo cię lubię, ale jeżeli działam Ci na nerwy to nie traktuj mnie lekceważąco - po prostu mi nie odpowiadaj. 8) :wink:
Jeżeli uważasz, że moja chęć pomocy Twojej osobie odnośnie witamin była lekceważąca to masz jak w banku że nie zareaguję już na żaden Twój post.
ATA

27 października 2007, 10:27

Borysek pisze:Wydaje mi się, że sequestering agents, complexones, chelating agents to po prostu różne angielskie określenia związków chelatowych, więc ten "sequestering" to chyba żadna nowość. Głowy jednak uciąć sobie nie dam - jakby co, proszę mnie poprawić :wink:
Borysku, masz całkowitą rację: "A chelating agent ( also called complexing or sequestering agent) is a compound which forms stable complexes with metal ions..."

"Chelation is the binding or complexation of a bi- or multidentate ligand. These ligands, which are often organic compounds, are called chelants, chelators, chelating agents, or sequestering agent".
Awatar użytkownika
GIZIU

27 października 2007, 11:16

Atka - jak zwykle bezbłędna :lol:
Czyli kolejna ściema producenta :wink: - proponuje chelaty tylko po angielsku, a dalej po polsku pisze że te same chelaty innych producentów wchłaniają się w 33%. :wink:
Awatar użytkownika
Robert A.

27 października 2007, 13:47

A innych nie wchłaniaja się wcale :) .Typowa walka na rynku karm,my najlepsi cala reszta jest Be.!!!!
wisnia

27 października 2007, 18:47

OK Giziu, może źle Cię zrozumiałam - przepraszam, nie gniewaj się :oops: :oops: :oops:
ODPOWIEDZ
  • Informacje