CSJ Herbs for dogs
może choć trochę rąbka tajemnicy uchylisz? można gdzieś o tym poczytać? książka, portal, co polecasz?Robert A. pisze:Zioła dla psów to super sprawa,stosuje od 2 lat różne zioła,różnych firm,a także sam komponuje mieszanki ziołowe.Zastępuje ziołami antybiotyki, itd ,ale to temat rzeka.
i co uważasz o tych mieszankach csj?
Z tej firmy akurat niczego nie stosuję,staram się sam wszystko przygotować,natomiast składniki podane w tej mieszance są super.
Ogólnie psy bardzo dobrze przyswajają zioła,zioła nie są wyjałowione i posiadają naturalną energię(słońce) która dodatkowo wspiera organizm.Odpowiednimi ziołami mozna pokonac większosc chorób,a dokładając do tego radjestezję jesteśmy bardzo mocni w walce z chorobami,a przy tym nie szkodzimy (tak jak to robią antybiotyki,sterydy)organizmowi psa
Napiszę tylko co udało mi się pokonać(u moich psów i psów moich znajomych) za pomocą ziół i preparatów naturalnych+radjestezja.i odpowiednia dieta
Przewlekły trądzik,
Świeżb uszny
Kardiomopatię wcześnie wykrytą.
Zapalenie stawów.
Zapalenie jelit,refluks,cofanie tresci żołądkowej,
zapalenie spojówek
obecnie zatrzymałem i mam zamiar zlikwidować chorobę autoimmunologiczną (Toczeń skórny rumieniowaty)
Tylko niech ktoś sobie nie myśli,ze to są proste sprawy,że jak za dotknięciem czrodziejskiej różdżki wszystko mija-nie tak nie jest są to tygodnie czasami miesiące trudnej walki z chorobami I oraz dużo poświęcenia właściciela.Wspominałem juz wcześniej,że na wiosnę otwieram gabinet tam właśnie będę zajmował się Fitoterapią,medycyną naturalną i radjestezją psów.
Dosyć przechwałek i autoreklamy
Pozdrawiam Robert i 3 molosy
Ogólnie psy bardzo dobrze przyswajają zioła,zioła nie są wyjałowione i posiadają naturalną energię(słońce) która dodatkowo wspiera organizm.Odpowiednimi ziołami mozna pokonac większosc chorób,a dokładając do tego radjestezję jesteśmy bardzo mocni w walce z chorobami,a przy tym nie szkodzimy (tak jak to robią antybiotyki,sterydy)organizmowi psa
Napiszę tylko co udało mi się pokonać(u moich psów i psów moich znajomych) za pomocą ziół i preparatów naturalnych+radjestezja.i odpowiednia dieta
Przewlekły trądzik,
Świeżb uszny
Kardiomopatię wcześnie wykrytą.
Zapalenie stawów.
Zapalenie jelit,refluks,cofanie tresci żołądkowej,
zapalenie spojówek
obecnie zatrzymałem i mam zamiar zlikwidować chorobę autoimmunologiczną (Toczeń skórny rumieniowaty)
Tylko niech ktoś sobie nie myśli,ze to są proste sprawy,że jak za dotknięciem czrodziejskiej różdżki wszystko mija-nie tak nie jest są to tygodnie czasami miesiące trudnej walki z chorobami I oraz dużo poświęcenia właściciela.Wspominałem juz wcześniej,że na wiosnę otwieram gabinet tam właśnie będę zajmował się Fitoterapią,medycyną naturalną i radjestezją psów.
Dosyć przechwałek i autoreklamy
Pozdrawiam Robert i 3 molosy
to ja poproszę na PW adres Twojego gabinetu na antybiotyki mam "alergię" i tak samo jak sama stosuję je w ostateczności, małemu wolałabym również ich nie podawać.
a czy przyjmowanie jednych ziół wyklucza inne? chodzi mi o to czy mogę np kilka preparatów takich jakie ma ta firma stosować czy raczej tylko jeden?
i jak jest z przyswajaniem, brzuszkiem i kupkami? mogą wywołać biegunkę?
a czy przyjmowanie jednych ziół wyklucza inne? chodzi mi o to czy mogę np kilka preparatów takich jakie ma ta firma stosować czy raczej tylko jeden?
i jak jest z przyswajaniem, brzuszkiem i kupkami? mogą wywołać biegunkę?
hmm na stronie producenta znalazłam tylko tabletki podjęzykowe (czyli do ssania) i ampułki w jakiej formie ty podawałeś/aś ten preparat?Chefrenek pisze:Nie ma. Są też tabletki.Mari pisze:a jest wersja dla zwierzów? online znalazłam tylko ludzką do ssania...Chefrenek pisze:Spróbuj engystol.
i to są właśnie tabletki podjęzykowe więc się zastanawiam jak je podać psu bo jeśli ją połknie to chyba nic z tego nie będzie. chyba żeby to rozpuścić...?Chefrenek pisze:[usunięte]
//EDIT
Link do strony domzdrowia.pl produktu heel engystol 50 tab został usunięty na prośbę przedstawiciela domzdrowia.pl
Ja podawałam normalnie. Tylko trzeba dłużej to podawać.Mari pisze:i to są właśnie tabletki podjęzykowe więc się zastanawiam jak je podać psu bo jeśli ją połknie to chyba nic z tego nie będzie. chyba żeby to rozpuścić...?Chefrenek pisze:[usunięte]
//EDIT
Link do strony domzdrowia.pl produktu heel engystol 50 tab został usunięty na prośbę przedstawiciela domzdrowia.pl
Popieram i stosuję zioła naprawdę w dużych ilościach(sam komponuje mieszanki)i wiem,że maja ogromną moc,natomiast co do homeopatii u psów to jestem sceptycznie nastawiony.
U ludzi homeopatia odnosi sukcesy, z psami gorzej.
U ludzi homeopatia odnosi sukcesy, z psami gorzej.
Z ziołami nie ma żartów z lekami syntetycznymi oczywiście też(mieszanki robię sam),trudno mi tak na forum podawać mieszanki ziół,ktoś poczyta a póżniej zrobi złe dawkowanie i problem gotowy mam nadzieję,że nie masz mi tego za złe
-
Czy można bezpiecznie podawać psu suszoną pokrzywę - mam na myśli regularne i długotrwałe podawanie. Działa tak, jak na ludzi - czyli witaminizująco?