Wiem, wiem... Psi wątek, ale nie chcę już zakładać nowego tematu, dlatego proszę o odpowiedź tutaj.
Kot ma zawsze na sobie potworne ilości kleszczy w sezonie

Nie znam sie na kotach, więc bałabym sie podac kotu czosnek Może byc toksyczny w nawet malutkiej dawce, nie wiem.Gość pisze:A co z kotem? Czy też może dostawać czosnek? Jak tak to w jakich dawkach?
Wiem, wiem... Psi wątek, ale nie chcę już zakładać nowego tematu, dlatego proszę o odpowiedź tutaj.
Kot ma zawsze na sobie potworne ilości kleszczy w sezonie
Poprzednia odpowiedź "Gościa" była też moja.. tak więc, kontynuując temat: sama byłam ciekawa jak jest z tym czosnkiem dla kotów i szukałam w necie. Otóz jest chyba podobnie jak z psami, bo czemu miałoby byc inaczej, można podawac w małych dawkach bezpiecznie.Gość pisze:Dziękuję za odpowiedź
Właśnie cały czas szukałam czegoś o czosnku dla kotów, ale podobnie jak w temacie psów wszędzie napisane, że trujący. Niestety nie ma nigdzie rozmowy takiej jak tu, o nieszkodliwości czosnku u kota, dlatego jednak się nie odważę. Drożdże już mamy (od niecałego miesiąca barfujemy), ale nie wiedziałam, że też ma takie właściwości. Dziękuję za informację. Zobaczymy, jak będzie w okresie wiosenno- letnim, najwyżej będziemy stosować drożdże jeszcze inaczej niż tylko je jeść. Wszelkie środki od weterynarza nie przynoszą efektów...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 14 gości