Czyli skośne oczy moim nie grożąRobert A. pisze:To bardzo dobra wiadomość-(fabryka we włoszech zapewnia wysoką jakość karmy)ProPlan.
Czy ktoś karmi psa szwedzką HUSSE ?
Robercie mam do Ciebie pytanie czy znasz jakiś bardzo dobry produkt na sierść? ktoś polecił mi ARIONVITAL biotyna + cynk w płynie podobno dobry ale jest w płynie i mój niuf nie chce tego jeść po wymieszaniu z karmą. Wolał bym coś w tabletkach ale naprawdę dobrego ? Z góry dziękuje za pomoc
Bay-o-pet Murnil Tabletki producent Bayer.
Bay-o-pet Murnil Tabletki to idealny, bogaty w proteiny i witaminy środek uzupełniający karmę dla skóry i sierści, Owłosienie psa zostaje wzmocnione i otrzymuje nowy blask dzięki biotynie i kompleksowym witaminom typu B. Bayopet Murnil Tabletki są bardzo dobrze przyjmowane przez psy i dlatego nadają się jako sensowne uzupełnienie o charakterze nagrody. Szczególnie są przydatne przy uwarunkowanych zakłóceniach w wymianie substancji skóry i zaburzeniach rozwoju włosów.
To tylko część opisu -do kupienia w zooplusie
Bay-o-pet Murnil Tabletki to idealny, bogaty w proteiny i witaminy środek uzupełniający karmę dla skóry i sierści, Owłosienie psa zostaje wzmocnione i otrzymuje nowy blask dzięki biotynie i kompleksowym witaminom typu B. Bayopet Murnil Tabletki są bardzo dobrze przyjmowane przez psy i dlatego nadają się jako sensowne uzupełnienie o charakterze nagrody. Szczególnie są przydatne przy uwarunkowanych zakłóceniach w wymianie substancji skóry i zaburzeniach rozwoju włosów.
To tylko część opisu -do kupienia w zooplusie
Robercie ja znowu do Ciebie o pomoc! Mój niuf jak poleży i wstanie to kuleje na przednia łapę. po chwili jak sie rozbiega nie ma sladu ale poleży i znowu problem. poszedłem z nim do wet. i stwierdził młodzieńcze zapalenie stawu dostał zastrzyk przeciwbulowy i przeciwzapalny bez sterydów nazwy nie pamiętam i po 1 dniu przeszło. doradź Robercie co mu podawać bo od 4 miesiąca a teraz ma 9 dostaje regularnie co dzien 2 tabletki ARTHO HA i tam tez jest podobno srodek przeciwbulowy czy to nie działa? czy co? dużo leży na płytkach ceramicznych więc może ciagnie i to jest powód. A może znasz jakiś środek który mógłbym mu podawać zapobiegawczo? Bo jest za młody tak mi sie wydaje żeby miał problem ze stawem łokciowym ED ma 9 miesięcy i waży 48kg. co o tym sądzisz?
Możliwe,ze nie wszystko przyswaja z preparatu Arthro ha,płytki swoja drogą szczególnie zimą nie są najlepszym rozwiązaniem.
Zmień preparat na stawy nie ma co się zastanawiać (ryzykować),polecam Arthropower lub ludzki Arthroblock forte.
Czasami tak bywa,że pies czegoś nie jest w stanie przyswoić do końca.Tak jest z karmami i suplementami.
Co do wagi chyba zbyt wysoka,ale nie znam się na Nowofunlandach(piszę uczciwie) i nie będę się popisywał czy to jest odpowiednia waga,po prostu nie mój temat.
Zmień preparat na stawy nie ma co się zastanawiać (ryzykować),polecam Arthropower lub ludzki Arthroblock forte.
Czasami tak bywa,że pies czegoś nie jest w stanie przyswoić do końca.Tak jest z karmami i suplementami.
Co do wagi chyba zbyt wysoka,ale nie znam się na Nowofunlandach(piszę uczciwie) i nie będę się popisywał czy to jest odpowiednia waga,po prostu nie mój temat.
Zbigniewie, wprawdzie pytanie nie do mnie, ale pozwolę sobie wyrazić swoje zdanie - przy młodzieńczym zapaleniu - nie za bardzo można uchronić psa przed wystąpieniem czy nawrotami tego schorzenia. Preparaty owszem, ale nie zdziałają cudów, bo to kwestia rozwoju i niestety tak się zdarza. Kości rosną niezbyt harmonijnie. Wg mnie na ten wiek waga jest dobra, choć ja mam cięższe psy, więc może mi się wydawać, że mało - ale lepiej trzymaj go szczupło. Co do ED - nie ma za młodych psów na dysplazję, niestety.Zbigniew pisze:Robercie ja znowu do Ciebie o pomoc! Mój niuf jak poleży i wstanie to kuleje na przednia łapę. po chwili jak sie rozbiega nie ma sladu ale poleży i znowu problem. poszedłem z nim do wet. i stwierdził młodzieńcze zapalenie stawu dostał zastrzyk przeciwbulowy i przeciwzapalny bez sterydów nazwy nie pamiętam i po 1 dniu przeszło. doradź Robercie co mu podawać bo od 4 miesiąca a teraz ma 9 dostaje regularnie co dzien 2 tabletki ARTHO HA i tam tez jest podobno srodek przeciwbulowy czy to nie działa? czy co? dużo leży na płytkach ceramicznych więc może ciagnie i to jest powód. A może znasz jakiś środek który mógłbym mu podawać zapobiegawczo? Bo jest za młody tak mi sie wydaje żeby miał problem ze stawem łokciowym ED ma 9 miesięcy i waży 48kg. co o tym sądzisz?
ja takiemu psu zrobiłbym profil szcenięcy ( to podstawa) - potem ustalałbym karmienie i witaminy i profilaktycznie rtg łokci i barków.
Ja również polecam zrobić szczeniaczkowi stosunek wapnia do fosforu. Kosztuje to niedużo, a wiadomo, czy maluch nie ma braków w organiźmie albo czy nie przesadzamy z suplementami. Ponieważ niufy to rasa bardzo narażona na dysplazję biodrową i łokciową, to warto również wykonać profilaktyczne zdjęcia stawów.
-
- Informacje
-