Czy mój piesek ma zapalenie ucha
Mam dwu miesięcznego psa.... Od kilku dni jest w moim domu. Dziś zauważyłam, że drapie sie po uszku i czasami piszczy czy to oznacza ze ma zapalenie ucha??
Tylko weterynarz to określi więc nie zwlekaj z wizytą.
Przy zapaleniu ucha wydobywa sie bardzo nieprzyjemny zapach z wnętrza, jakby zgazowany, nie wiem tylko czy jest to przypadkowe czy objaw sam w sobie, u mojej psiny tak było.
Przy zapaleniu ucha wydobywa sie bardzo nieprzyjemny zapach z wnętrza, jakby zgazowany, nie wiem tylko czy jest to przypadkowe czy objaw sam w sobie, u mojej psiny tak było.
A jak ma się do tego wydzielina? Zastanawiam się czy mój pies nie przeszedł bez mojej wiedzy zapalenia uszu Występowała u niej brązowawa wydzielina o nieprzyjemnym zapachu. Uszy były zaczerwienione i traciła włos zarówno w wew. jak i w zew. płatach ucha (nie wiem czy to nie na skutek drapania się spowodowanego alergią). Weterynarz mówił, że to stan prawidłowy i tym gasił moje obawy. Jednak jak się później okazała lekarz był dość niekompetentny, więc może i w tym wypadku nie miał racji. Nie stosowałam leczenia, czy więc możliwym jest, że ewentualne zapalenie ustąpiło samowolnie? Mogą wystąpić powikłania? Dodam, że Che`na to Cocker Spanie Angielski, więc pies o skołonności do zapaleń uszu.
- kociaczek250
- Kontakt:
Aha... fajnie, ze załozyłaś ten temat w dziale Psy -> Żywienie, no ale sie nie czepiam...