Jaki dobrać produkt z Aptusa? Czy któryś nadaje się zarówno dla olbrzymka 8 tygodni i dla 5 letniego beagla? Jest produkt uniwersalny Multidog, ale jest tam wzmianka o psach młodych, 2 faza wzrostu, czyli nie taki maluch jak rozumiem?
Muszę zrobić zakupy, bo maluch pojawi się u mnie wcześniej niż planowałam tj. już 28 września
Czy w połączeniu z Dolfosem plus olej suplementacja będzie pełna?
Ta dzika róża to rozumiem,że sproszkowana, można wprowadzić obu psom ?
Mam jeszcze pytanie do isabelle30 o suplementację stawów, msm co to jest i jak się to ma do suplementacji np. Dolfosem?
Czy nie przesadzę z suplementami?
Dolfos Arthro HA ma w składzie MSM
MSM (metylosulfonylometan) to substancja pochodzenia naturalnego, która jest źródłem organicznych związków siarki. Jej związki mają bezpośredni wpływ na stymulację syntezy kolagenu, działają przeciwzapalnie, przeciwbólowo; są również niezbędne przy regeneracji tkanki chrzęstnej w stawach.
Owoc dzikiej róży sproszkowany możesz podawać obydwu psom jednocześnie.
Z supli waro by było kupić Beaphar TOP 10 i wtedy możesz suplementować obydwa psy.
MSM (metylosulfonylometan) to substancja pochodzenia naturalnego, która jest źródłem organicznych związków siarki. Jej związki mają bezpośredni wpływ na stymulację syntezy kolagenu, działają przeciwzapalnie, przeciwbólowo; są również niezbędne przy regeneracji tkanki chrzęstnej w stawach.
Owoc dzikiej róży sproszkowany możesz podawać obydwu psom jednocześnie.
Z supli waro by było kupić Beaphar TOP 10 i wtedy możesz suplementować obydwa psy.
Podawałam Beaphar top 10 beaglowi, ale ostatnio weterynarz zasiał u mnie ziarenko niepokoju twierdząc, że firma która produkuje tak różny asortyment, nie jest do końca wyspecjalizowana w niczym. Czy to prawda nie wiem, ale może spróbuję z tym Aptusem, dla szczeniąt mają proszek, to chyba lepiej przyswajalne dla malca ? Dla beagla tabletki dla dorosłych. Rozumiem, że wybrane przeze mnie produkty są godne polecenia
Zresztą zmiany w podawaniu supli są chyba wskazane raz na jakiś czas ?
Zresztą zmiany w podawaniu supli są chyba wskazane raz na jakiś czas ?
Ciekawe tylko dlaczego weterynarze w takim razie polecają karmy Royal , Hilss ,Eukanuba ? Przecież produkowane są też przez wszechstronne koncerny! Tam gdzie weci mają interes , to zachwalają ! Tylko biznes się liczy ! MARS (Master food):Flash pisze:Podawałam Beaphar top 10 beaglowi, ale ostatnio weterynarz zasiał u mnie ziarenko niepokoju twierdząc, że firma która produkuje tak różny asortyment, nie jest do końca wyspecjalizowana w niczym.
Royal Canine, Royal Canine Veterinary Diet, Whiskas, Pedigree, Frolic, Kitekat, Perfect Fit, Cesar, Greenies, Sheba
NESTLE:
Purina Friskies, Purina Pro Plan, Purina Dog Chow, Purina Cat Chow, Purina Gourmet, Purina Darling, Purina One, Veterinary Diets, Felix, Alpo
PROCTER & GAMBLE:
Eukanuba Daily Care, Eukanuba Wild Nature, Eukanuba Veterinary Diets, Eukanuba Custom Care, Eukanuba Healthy Extras, Iams Healthy Naturals, Iams Veterinary Formula, Iams Healthy Naturals, Iams Premium Protection,
COLGATE-PALMOLIVE:
Hill's Pet Nutrition, Hill's Science Plan, Hill's Science Plan Vet, Hills Prescription Diets
To fakt, mogłam użyć tego argumentu, ale nie pomyślałam. Miałam natomiast burzliwą rozmowę z tym samym wetem na temat Royala itp., ale bronił się twierdząc , że wszystkie karmy mają podobny skład, tylko Royal umie się do tego przyznać
Wszystkie miny czekających w poczekalni okazywały politowanie dla mnie i na mój brak wiary w Royala
Ostatecznie nie ufam już w ogóle suchym karmom, jeżeli już to sporadycznie, małe ilości, a przede wszystkim gotuję. Następny etap to wprowadzenie coraz więcej surowizny i planuję zrezygnować zupełnie z ryżu ( którego i tak podawałam niewiele).
Wszystkie miny czekających w poczekalni okazywały politowanie dla mnie i na mój brak wiary w Royala
Ostatecznie nie ufam już w ogóle suchym karmom, jeżeli już to sporadycznie, małe ilości, a przede wszystkim gotuję. Następny etap to wprowadzenie coraz więcej surowizny i planuję zrezygnować zupełnie z ryżu ( którego i tak podawałam niewiele).
-
Robercie a jakie dawkowanie Beaphar Top10 zalecałbyś przy dobrej jakościowo suchej karmie?
Stosowanie dla młodego, rocznego corsiaka.
Poza karmą tylko olej Brita i zaniedługo na stawy Luposan Gelenkraft Konzentrat
Dzięki
M
Stosowanie dla młodego, rocznego corsiaka.
Poza karmą tylko olej Brita i zaniedługo na stawy Luposan Gelenkraft Konzentrat
Dzięki
M
To dla tego swojego małego olbrzymka mam kupić Dolfos Arthro HA czy ten proszek Dolfos Arthrofos forte ?
Czy można podawać psom świeży owoc dzikiej róży, taki zerwany z krzewu? Jeżeli tak to w jakiej formie i ilości ze względu na wiek i wagę psa.
Czy można podawać psom świeży owoc dzikiej róży, taki zerwany z krzewu? Jeżeli tak to w jakiej formie i ilości ze względu na wiek i wagę psa.
Rozpisując suplementy dla poszczególnych psów wychodzi mi tak:
sznaucer - dolfos arthrofos forte proszek ( dawka producenta)
aptus multipuppy proszek ( połowa dawki)
olej z łososia Lunderland ( dawka z opakowania)
proszek róży Lunderland - ile dawać aby nie przesadzić z witaminą C ?
beagle adult - aptus multidog - ( dawka producenta)
olej z łososia według opakowania
algi morskie Lunderland według opakowania
proszek róży - ponowne pytanie, ile podawać w połączeniu z tymi suplementami?
Czy tak będzie ok?
Małemu nie planuję wprowadzać alg, bo wydaje mi się tego za dużo, nie chciałabym przesadnie namieszać.
sznaucer - dolfos arthrofos forte proszek ( dawka producenta)
aptus multipuppy proszek ( połowa dawki)
olej z łososia Lunderland ( dawka z opakowania)
proszek róży Lunderland - ile dawać aby nie przesadzić z witaminą C ?
beagle adult - aptus multidog - ( dawka producenta)
olej z łososia według opakowania
algi morskie Lunderland według opakowania
proszek róży - ponowne pytanie, ile podawać w połączeniu z tymi suplementami?
Czy tak będzie ok?
Małemu nie planuję wprowadzać alg, bo wydaje mi się tego za dużo, nie chciałabym przesadnie namieszać.
Na dzisiejszej wizycie u weta dostałam zalecenie podawania dla 12 tygodniowego olbrzymka Wita-vet Ca/P Eurowetu. Suplementuję młodego tak jak wyszło z ostatnich postów, ale mimo tego Muro faktycznie próbuje wyjadać ziemię i liże ściany. Boję się przesadzić, ale czy ten preparat koliduje z tymi podawanymi już przeze mnie? Jak oceniacie jakość tego preparatu?
Dolfos Arthrofos forte - dawka z opakowania
Aptus Multipuppy - połowa dawki
olej z łososia w/g opakowania
dzika róża - pół łyżeczki
algi morskie - pół łyżeczki
Pies je w większej części jedzenie naturalne ( rzadziej surowe, częściej podgotowane z warzywami), sucha karma raz dziennie- był Applaws (słabo smakował), teraz próbujemy nowej linii Markusa Black Angus ( liczyłam na smakowitość Markusa) ale szukamy czegoś nowego, jednak wolałabym coś bez kukurydzy.
Zapomniałam dodać, że 2 razy w tygodniu suplementuję jeszcze łyżeczką mielonych skorupek jaj. Co drugi dzień dostaje mielone chrząstki indyka ( chrząstki są w sporej otoczce mięsa i sama je mielę), tak około 200g po zmieleniu. Tutaj mam pytanie do barfiarzy, czy dobrze robię traktując je jako porcje z kością? Dlatego nie dodaję częściej tych skorupek. Prawie codziennie ( jak nie zapomnę ) dostaje surowe żółtko.
Aptus Multipuppy - połowa dawki
olej z łososia w/g opakowania
dzika róża - pół łyżeczki
algi morskie - pół łyżeczki
Pies je w większej części jedzenie naturalne ( rzadziej surowe, częściej podgotowane z warzywami), sucha karma raz dziennie- był Applaws (słabo smakował), teraz próbujemy nowej linii Markusa Black Angus ( liczyłam na smakowitość Markusa) ale szukamy czegoś nowego, jednak wolałabym coś bez kukurydzy.
Zapomniałam dodać, że 2 razy w tygodniu suplementuję jeszcze łyżeczką mielonych skorupek jaj. Co drugi dzień dostaje mielone chrząstki indyka ( chrząstki są w sporej otoczce mięsa i sama je mielę), tak około 200g po zmieleniu. Tutaj mam pytanie do barfiarzy, czy dobrze robię traktując je jako porcje z kością? Dlatego nie dodaję częściej tych skorupek. Prawie codziennie ( jak nie zapomnę ) dostaje surowe żółtko.
Ostatnio zmieniony 30 października 2013, 10:00 przez Flash, łącznie zmieniany 1 raz.
Dziękuję za odpowiedz, też o takim rozwiązaniu myślałam. Chcę to podawać tylko przez 2-3 miesiące ( do 6 miesiąca życia), kiedy wzrost małego nabiera naprawdę szalonego pędu. Czy to nie będzie za krótko? Mój ostatni pies z ras dużych (briard) miał właśnie kulawiznę wieku młodzieńczego i chciałabym tego uniknąć.
-
- Informacje
-